≫ 

Najpoznatija banja u Vojvodini: Vrdnik je idealno mesto za lečenje, ali i za odmor duše i tela

Oko pola sata udaljena od Sremske Mitrovice i Novog Sada, te oko sat vožnje od Beograda, banja Vrdnik je najbolji izbor za beg od gradske vreve. Lekovite vode pomažu kod reumatskih i srčanih oboljenja

  • 4
Vrdnik, banja Foto: screenshot/youtube/clickers

Na južnim obroncima Fruške Gore, nalazi se naselje Vrdnik. Osim po istoimenoj banji, ovo naselje je poznato i po manastiru, za koji se smatra da ga je osnovao srpski knez Lazar.

Banja Vrdnik se nalazi na oko sat vremena vožnje od prestonice Srbije i pre svega je odličan izbor za osobe koje pate od reumatskih oboljenja.

Upravo zbog blizine Fruške Gore, često se može čuti da je banja Vrdnik poznata i kao idealno mesto za odmor. Baš zbog čistog planinskog vazduha smatra se i vazdušnom banjom.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Info Vrdnik (@infovrdnik)

I lečilište i vazdušna banja

Osim ljudima koji pate od reumatskih oboljenja, utvrđeno je i da lekovite vode Vrdnika pomažu osobama sa različitim srčanim oboljenjima. Takođe, mesto je dobar izbor i za predah od savremenog načina života.

Pored zatvorenog, u Vrdniku postoje i otvoreni bazeni, na kojima gosti mogu da uživaju tokom letnje sezone. Nalaze se u sklopu Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Termal", koja nudi i brojne medicinske usluge svojim gostima.

Cena celodnevnog korišćenja zatvorenog bazena za odrasle iznosi 500 dinara. Za penzionere i decu uzrasta od 5 do 15 godina, cena je 300 dinara, dok pacijenti plaćaju 50 dinara manje. Iako zbog trenutne epidemiološke situacije zatvoreni bazen ne radi, standardno radno vreme je dvokratno i to imeđu 08 i 14h, odnosno 15 i 21h. Svake srede u mesecu je taj bazen u specijalnoj bolnici ove banje zatvoren.

Otvoreni bazen radi svakog dana između 09 i 19h. Cena pojedinačne ulaznice je 500 dinara, s tim što to važi za sve iznad 5 godina starosti. Takođe postoje i određeni paketi ulaznica, koji deluju povoljnije.

Izuzev specijalne bolnice, u ovoj banji postoje i drugi smeštajni objekti.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Info Vrdnik (@infovrdnik)

Okolina banje Vrdnik

Ukoliko već posećujete ovu banju, ne bi trebalo da propustite ni obilazak manastira Vrdnik. To je tek jedan od 16 manastira, koliko ih ima na Fruškoj Gori, koja se sa pravom naziva Malom Svetom Gorom.

Na pola sata vožnje od Vrdnika se nalazi Sremska Mitrovica. Isto toliko je udaljen i Novi Sad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA