• 7

Kotlić krije mnogo više od zalogaja, on je priča za sebe, a Srbija je puna ukusa koji su avantura

Biram Srbiju, biram ukusan zalogaj

  • 7
Sombor

Foto: Luka Šarac

Ponekad kotlić krije mnogo više od zalogaja, ukusa i obroka. Ponekad je kotlić doživljaj i avantura. Turistička organizacija Srbije preporučuje da baš takav kotlić pronađete u Somboru.

Na svakom kraju Srbije postoje ponosni kuvari koji će tvrditi da je baš njihov recept najbolji i baš njihova riba najukusnija. Priliku da svoje recepte testiraju u posebnoj atmosferi imaju somborski majstori. Tradicionalna manifestacija Somborski kotlić prilika je da se prepoznaju pravi ukusi, ali i testiraju domaćini.

Jer Sombor je mnogo više od jedne manifestacije.

Sombor

Foto: Luka Šarac

Sombor je grad bogate kulturne baštine, čuvar tradicije i negovatelj istorije. Ponosno prikazuje to starim zanatima koje čuva i promoviše. Ovaj grad kao mesto inspiracije i najboljih ideja birali su mnogi umetnici i političari. Poznat je i po svom zelenilu na koje su meštani posebno ponosni. S razlogom, jer ga takvo okruženje svrstava među najzelenije gradove u ovom delu Evrope.

Danas moderan i ponosan grad koji na svakom koraku skriva mogućnost povratka u davna vremena. Na taj put možete fijakerom, ili šetnjom nekim od obližnjih salaša.

Sombor

Foto: Ivan Vuković

Na umetnički duh ovog grada podsetiće vas skulptura Laze Kostića na klupi. Opet, ne slučajno. Jer Jedna žena čekala ga je četvrt veka u Somboru. Napisao je najlepšu ljubavnu pesmu u Somboru. Utočište mu je bio Sombor i u njemu je zauvek ostao.

I priču o slavnom pesniku i sve druge price kojim se ponose Somborci čuvaju u Gradskom muzeju, Galeriji, Istorijskom arhivu, brojnim crkvama, kapelama, čitaonicama i palatama.

Dakle, Sombor za svačiji ukus.

Birajte srcem, birajte Sombor, uživajte u svakom trenutku!

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    Mnogo lep grad... Sličan Zagrebu samo sto je Sombor 10 x lepši i uredjeniji..

  • Nekada bilo

    E da još Rifi radi pa da i pljevu probate

  • Vuk

    Divni Sombore, NAJLEPŠI SI!!!!!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima