• 0

Gosti iz Emirata došli da snime Mileševu, pa se zaljubili u prirodne lepote Polimlja

Predstavnici turističke kompanije "Hudson and Parker" koja se bavi emitivnim i receptivnim turizmom posetili su Prijepolje i Priboj

  • 0

foto RINA

foto RINA


U Prijepolju i Priboju boravio je tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i snimao reportaže o prirodnim lepotama dve opštine. Reč je o predstavnicima turističke kompanije "Hudson and Parker" koja se bavi emitivnim i receptivnim turizmom i predstavljaju generalne agente prodaje Pullmantur kruzera.

U Polimski kraj došli su na poziv turističke agencije iz Prijepolja.

U ova dva grada, osnivač kompanije iz dalekih Emirata, zajedno sa timom saradnika iz oblasti video produkcije, boravili su u okviru projekta „Earth trackers“, i snimali reportaže u nameri da približe lepote Polimlja, klijenteli sa Bliskog i Dalekog Istoka.

Naime, kako i sam osnivač kompanije navodi, nakon 39 godina radnog iskustva u turističkoj industriji želeo je da nešto uradi za tu indstriju i pruži svoj doprinos u promociji jedinstvenih destinacija širom sveta.

„Earth trackers“ je projekat koji predstavlja snimanje dokumentarnih epizoda u trajanju od 45 minuta sa ciljnom grupom od 730 miliona ljudi gde su glavni prezenteri upravo Elias John i njegova supruga sa željom razmenjivanja njihovih bogatih iskustava i putovanja širom sveta. Ciljno tržište su Indijski potkontinent, JI Azija, Bliski Istok i Pacifik.

- Veliko nam je zadovoljstvo što se upravo Prijepolje našlo na njihovoj listi u okviru posete Srbiji - kaže za RINU vlasnica turističke agencije iz Prijepolja Dragana Terzić.

- Njihov prvobitan cilj bio je da posete manastir Mileševu i vide fresku Belog anđela. U daljoj komunikaciji, kreirali smo poseban program tokom njihove posete našem kraju. Kako se u svom svakodnevnom poslovanju trudim i radim na povezivanju Prijepolja i Priboja kao turističkih destinacija radi jačanja konkuretne prednosti na turističkom tržištu, tako je i sada bio slučaj. Tim je boravio jedan dan u Prijepolju gde su prošli jedinstvenu Jadovničku super avanturu. Inače, realizaciju ove turističke ture podržala je organizacija SWG u saradnji sa GIZ-om. Narednog dana imali su program u Priboju, gde su otkrili sve lepote pribojskog kraja.

Ona je zahvalila svim ljudima i saradnicima koji su dali svoj doprinos organizaciji i realizaciji posete tima iz UAE.

– U Prijepolju to su Etno kutak Prijepolje i udruženje građana Jadovnik, dok su u Priboju to bili hotel Terme 36.6, predstavnici PD Ljeskovac, rafting klub Jastreb, a posebnu zahvalnost dugujem Miralemu Gogaliću koji je ispred opštine Priboj zadužen za turizam pružio podršku u okviru organizacije – naglasila je Dragana.

Nakon dvodnevnog snimanja za dokumentarnu epizodu, sada će uslediti kreiranje programa za različite ciljne grupe i realizacija istih u narednom periodu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima