≫ 

Kako bi izgledao pogled sa Kalemegdana na Lovćen, Panonsko more, Kineski zid? Miodrag ima odgovore

Talentovani mladić iz Beograda napravio je serijal kolaža na kojima otkriva kako bi izgledao pogled iz najvećeg beogradskog parka na poznate lokacije

  • 5
Kalemegdan, Pobednik

Foto: Marko Jovanović

Miodrag Grgurović (27) iz Beograda, nekadašnji student arheologije, sada zaposlen u jednoj domaćoj kompaniji koja se bavi optičkom mrežom za internet i televiziju, oduševio je Twitter zajednicu objavljivanjem fotografija na kojima je spojio Kalemegdan i različite delove sveta.

Ovaj kreativni i talentovani mladić pokazao je kako bi izgledala sinergija Kalemegdana i Panonskog mora kad bi ono još postojalo, ali i kako bi se “spojili” Kalemegdan i Lovćen, Kalemegdan i Zagreb, Kalemegdan i Rim, Kalemegdan i Central park u Njujorku, Kalemegdan i Antarktik…

U razgovoru za Telegraf Miodrag otkriva kako je došao na ideju da se na kolažima umetnički poigra simbolom Beograda i “udruži” ga sa drugim lokacijama.

 

 

 

- Sve je počelo u nedelju kad sam imao slobodan dan, jer inače ne radim nedeljom - kaže Miodrag Grgurović za Telegraf.

- Bilo mi je užasno dosadno, nisam mogao naići na nešto što bi mi okupiralo pažnju, pa sam se setio kolaža koje sam viđao po Instagramu. To su bili apstraktni kolaži, ali mi se dopalo to što imamo na netu dostupnu enormnu količinu materijala, a jedini ograničavajući faktor je mašta pojedinca. Izabrao sam Kalemegdan, jer svi znaju kakav je pogled na Novi Beograd i Zemun.

 

 

 

 

 

 

 

Dodaje da uživa u tome što može da kreira bilo šta što može da zamisli, iako je to samo hobi koji je slučajno otkrio u trenutku dokolice.

Video: Snimak akcije spasavanje zaglavljenog mladića sa zidina na Kalemegdanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    3. avgust 2021 | 16:32

    Dečko je genije! Svaka čast! Sve mi se sviđa, ali Panonsko more me je raspametilo. Bila sam na turi Beograd ispod Beograda sa Zoranom Nikolićem, kaže da na stenama ispod tvrđave, na tom donjem delu, postoje fosilni ostaci školjki i morskih puževa, pa sam pretpostavlja da je Panonsko more izgledalo baš tako kako ga je i ovaj mladi umetnik zamislio. Eh, da i more još uvek imamo, imali bismo bukvalno sve! Nažalost, napustilo nas je, tako da na more moramo negde drugde. Upravo sam rezervisala karte za 'privatni let za grupe', odoh seledeće nedelje na Jonsko...

  • BASA

    3. avgust 2021 | 16:20

    Sve mi se svidja !

  • !!!

    3. avgust 2021 | 17:35

    Sta bi bilo, kad bi bilo?! Glupost!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA