≫ 

Mokra Gora u trci za najbolje selo na svetu

U konkurenciji su još i Gostilje i Tršić

  • 4
Foto: RINA

Turistička organizacija Užica kandidovala je Mokru Goru za izbor najboljeg sela na poziv Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija. Svaka zemlja članica može kandidovati najviše tri sela, a posle zasedanja nacionalne komisije Ministarstva trgovine i turizma odlučeno je da Srbiju predstavljaju Mokra Gora, Gostilje i Tršić.

Da bi planinska lepotica na zapadnom delu zemlje na konkursu zasijala punim sjajem, na Mokroj Gori u dogovoru sa meštanima krenulo se u asfaltiranje šest putnih pravaca i rešavanja ključnih infrastrukturnih problema koji su od vitalnog značaja za razvoj tog dela Srbije.

- Očuvani kulturni i prirodni resursi i ogroman turistički potencijal kandidovali su upravo Mokru Goru na listu sela koja će se takmičiti za titulu najboljeg sela po pozivu Svetske turističke organizacije - saopštila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, prenosi RINA.

- Na nama je da i u narednom periodu učinimo sve što je neophodno kako bi u Mokroj Gori, pre svega mladi ostajali i dalje razvijali potencijale kojima jedno od najvećih užičkih sela raspolaže. Šarganska osmica i Drvengrad već su prepoznati od strane brojnih posetilaca i turista iz zemlje i inostranstva, a na nama je da podržimo nove sadržaje i radimo na daljoj izgradnji neophodne infrastrukture.

Planirano asfaltiranje puteva ukupne dužine od 1.500 metara finansiraće se udruženim sredstvima meštana i Grada Užica, a takođe lokalna samouprava sopstvenim sredstvima uradiće i putni pravac od stare Crkve ka Stolcu u dužini od oko 2.100 metara. Krajem prošle godine urađena je i rekonstrukcija Sportskog terena kod škole.

- Želimo da u saradnji sa republičkim institucijama, a opet u skladu sa planovima koji se odnose na očuvanje životne sredine i prirodnih resursa razvijamo sve turističke potencijale Mokre Gore, čime će se sigurno u znatnoj meri poboljšati i kvalitet života meštana i nadamo se povećavati njihov broj - zaključila je gradonačelnica.

Video: SVS u sadejstvu sa Helikopterskom jedinicom nastavljaju sa gašenjem požara na Mokroj Gori

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    16. septembar 2021 | 15:29

    Bila sam u Drvengradu je kao na filmu.Pozdrav za Kusturicu

  • Jelena

    16. septembar 2021 | 15:33

    Mokra Gora, Sargan,Drvengrad❤

  • hm

    16. septembar 2021 | 10:18

    Da ga malo odrzavate, mozda bi i imalo sanse. Bila sam pre 3 godine, bila sam ove godine, postalo je ruina. Tuga za ulozen novac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA