Izleti na koje možete otići u oktobru: Ova mesta u Srbiji i stranci obožavaju

Nije jednostavno odabrati destinaciju za kraće izlete tokom oktobra, jer koji god deo Srbije da posetite, nećete pogrešiti

  • 1
Lepote Srbije Foto: Miloš Milenković, iz arhive TOS-a, planina Bobija

U svako doba godine Srbija, bez sumnje ima šta da ponudi. Da bismo više voleli i poštovali svoju zemlju, potrebno je da bolje upoznamo njene brojne lepote i znamenitosti. A njih svakako ima na pretek.

Baš zato i nije tako jednostavno odlučiti se gde ići na izlet tokom jeseni. Da li krenuti od severa zemlje i fenomenalnog Palićkog jezera ili se odlučiti za sam jug i upoznavanje njegovih lepota? I centralna Srbija ima svojih znamenitosti, koje ne treba propustiti. A tu je onda i Dunav, istočna i zapadna Srbija, u kojima ima brojnih mesta koja zaslužuju da ih bolje upoznamo.

Ideja sigurno ne manjka. Pa koji god deo naše zemlje da odlučite s jeseni da posetite tokom jednovnevnih ili vikend izleta, bićete bogatiji za jedno novo iskustvo.

Topola i Oplenac

Nisu bez razloga članovi porodice Karađorđević baš brdo iznad Topole odabrali za gradnju svoje letnje rezidencije.

Osim muzejskog kompleksa na Oplencu, možete posetiti i ostale znamenitosti u okolini i uživati u pogledu na lepote Šumadije sa vrha brda. A ni Aranđelovac, Bukovička i Selters banja, te pećina Risovača, nisu daleko.

Fruška Gora

Izuzev uživanja u fenomenalnoj prirodi ove planine, imate mogućnost da posetite i neki od brojnih manastira, smeštenih na obroncima Fruške Gore.

Poseta Novom Sadu u ovom slučaju je takođe nezaobilazna.

Ovčarsko-kablarska klisura

Ljubitelji verskog turizma će tokom ovog izleta uživati. Tada će sasvim sigurno razumeti zbog čega se prostor Ovčarsko-kablarske klisure naziva i Srpskom ili Malom Svetom Gorom.

Uz to, ne propustite da uživate i u neverovatnim pejzažima, koji odlikuju ovaj deo naše zemlje.

Planina Golija

Na listu ideja za jesenje izlete po Srbiji sa razlogom nisu uvrštene planine, koje su u turističkom smislu dosta eksploatisane, poput Zlatibora, Kopaonika ili Tare, na primer. Ali jeste planina, udaljena oko 40 kilometara od Ivanjice.

Na Goliji će najpre uživati istinski ljubitelji prirode, budući da je u pitanju planina koja nije naročito rabljena u turističkom smislu.

Golubačka tvrđava

Naziva se još i tvrđava Golubački grad i deo je Nacionalnog parka Đerdap, kao i druge atrakcije. Čine je tri dela i smatra se da potiče iz 14. veka.

Otvorena je za posete, a cene ulaznica variraju u odnosu na to koju zonu najpre želite da obiđete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA