≫ 

Koliko košta SPA vikend za dvoje u Srbiji? Mini-odmor za relaks duše i tela

Mnogi hoteli i banjski kompleksi u Srbiji trude se da obogate svoju ponudu, pa gostima nude SPA vikende po povoljnijim cenama, uz mnoge dodatne usluge

  • 4
Sauna, para Foto: Shutterstock

Posebno popularna vrsta odmora u poslednje vreme su i takozvani SPA vikendi. U većini slučajeva, banjski centri, ali i hoteli koji u svom sastavu imaju i SPA centre nude ovu opciju, koja mahom podrazumeva odmor u trajanju od dva do tri dana za dve osobe.

Osim noćenja, u cenu je obično uključena kompletna ponuda wellness i SPA centra konkretnog smeštajnog objekta ili kompleksa. Da li će to biti samo noćenje ili noćenje i pansionska usluga, te korišćenje bazena i saune ili i turskog kupatila, zavisi isključivo od toga kako je ponuda koncipirana, odnosno šta se u njemu tačno od sadržaja nalazi.

Ono što se može smatrati prednošću ovakvih paketa svakako je cena, koja je u većini slučajeva povoljnija nego cena za dva ili tri noćenja na bazi odabrane usluge.

Kupatilo, spa, masaža, odmor Foto: Pixabay

Koliko košta SPA vikend na Kopaniku?

U hotelima na najpopularnijoj srpskoj planini cene SPA vikenda su raznolike. Kako ski-sezona još nije počela, tako se hotelijeri trude da raznolikim sadržajima privuku goste koji će posetiti Kopaonik makar za vikend i priuštiti sebi nezaboravan SPA tretman.

Tako je u nekim hotelskim objektima sve do početka decembra aktuelna specijalna jesenja ponuda za miminum dvoje ljudi i za minimalan boravak od dve noći. Cena se kreće od 5.840 dinara po osobi i po noći. Osim noćenja i polupansiona u odabranoj smeštajnoj jedinici, u cenu je uključeno i korišćenje svih sadržaja wellness i SPA centra, kao i korišćenje hotelskog fitnes centra.

Osim zatvorenih, u wellness i SPA centru gosti mogu da se opuste i u otvorenim bazenima napunjenim toplom vodom, kao i u takozvanoj ruskoj banji, sauni i turskom hamamu, ali i u tepidarijumu, slanoj sobi i ledenoj fontani. Takođe, gostima su na raspolaganju i različite vrste masaža i tretmana koje se, istina, u svim hotelima na Kopaoniku naplaćuju dodatno.

Boravišna taksa nije uračunata u cenu i iznosi 120 dinara po noći i po osobi.

Kopaonik nudi SPA vikend i za goste sa dubljim džepom. U ovoj kategoriji su hoteli i smeštajne jedinice u kojima do kraja novembra gosti mogu da borave za nešto više od 400 evra u dinarskoj protivvrednosti, uz uslov od minimum dva noćenja. Hotelijeri nude specijalan paket, u koji je uključen smeštaj u apartmanu, flaša penušavog vina i buket cveća, kao svojevrsna dobrodošlica za parove. Uz to, u paket je uključena i romantična večera za dvoje i jedna masaža u paru, kao i korišćenje sadržaja SPA centra.

Cene SPA vikenda na Zlatiboru

Boravak na bazi dva noćenja u zlatiborskim hotelima više kategorizacije iznosi nešto više od 11.000 dinara po osobi, ukoliko se gosti opredele za smeštaj u standardnoj sobi od petka do nedelje.

Usluga je na bazi noćenja sa doručkom i podrazumeva i besplatno korišćenje bazena u okviru hotelskog wellness centra, kao i popust na sve dodatne tretmane. Iako je cena smeštaja već snižena, gostima su na raspolaganju i druge dodatne usluge, u vidu gratis masaže i korišćenja drugih atraktivnih sadržaja SPA centra. Gosti takođe mogu besplatno da koriste i hotelski fitnes centar.

Zlatibor foto: RINA

Ipak, na Zlatiboru se može provesti SPA vikend i za nešto manje novca. Kako je prosečna cena apartmana oko 30 evra za noć, a ulazak u SPA centre košta po osobi oko 1.500 dinara za tri sata boravka, za smeštaj i SPA ugođaj za dvoje, bez hrane i prevoza, trebalo bi izdvojiti oko 110 evra za dvodnevni boravak.

Ostale ponude SPA vikenda u Srbiji

SPA centri nisu ekskluzivitet rezervisan isključivo za popularne turističke centre. Ima ih u svakom gradu u Srbiji, a koliko će vas to zadovoljstvo koštati zavisi od sadržaja koji ovi centri nude, kao i od toga da li želite da provedete vikend u hotelskom, apartmanskom ili, pak, privatnom smeštaju.

Srpske banje odavno su poznate kao destinacije na kojima je najlepše "pobeći" iz grada na relaks vikend. Za one koji žele potpuno da se opuste i ne napuštaju hotelski kompleks, u najpopularnijim srpskim banjama - Koviljači, Vrnjačkoj Banji ili Sokobanji, cena relaks paketa na bazi dva noćenja i usluzi polupansiona iznosi u proseku oko 18.000 dinara za dve osobe. U tu cenu uračunati su neograničeno korišćenje wellness centra u kome se, osim bazena, nalaze i finska i ruska sauna, tursko kupatilo, đakuzi i drugi sadržaji, kao i dve relaks masaže u trajanju od 50 minuta.

Ima, naravno, i daleko skupljih varijanti, a cene zavise od kategorizacije hotela i dodatnih sadržaja koje hoteli nude.

Ukoliko, pak, želite da budete smešteni u apartmanu ili privatnoj sobi u nekoj od srpskih banja, a da ne propustite uživanje u SPA centru, možete da prođete nešto jeftinije. U zavisnosti od kategorizacije smeštaja, iznajmljivanje apartmana se kreće od 20 evra pa naviše za noć, dok se smeštaj u privatnim sobama može naći po duplo nižoj ceni.

Za dva ulaska u banjske SPA centre koji se uglavnom ograničava na dva do tri sata dnevno trebalo bi izdvojiti od 2.600 dinara po osobi, koliko košta u Banji Koviljači, do 6.000 u Vrnjcima. Ovo je, naravno, samo osnovni paket za dvodnevni odlazak u SPA centar; ukoliko poželite dodatne usluge u vidu manuelne masaže, pakovanja lekovitim blatom i slično, cena se uvećava za odabranu dodatnu uslugu.

U gradovima širom Vojvodine SPA vikend paket za dvoje u hotelima sa četiri i pet zvezdica košta više. U skuplje varijante (oko 32.000 dinara) spada paket "SPA vikend" za dve osobe. U ovu cenu uračunati su smeštaj na bazi polupansiona, korišćenje sadržaja hotelskog wellness i SPA centra, u okviru koga se osim bazena, nalaze i parno kupatilo, finska sauna i hidromasažna kada. Takođe je uračunato i korišćenje fitnes centra, kao i osiguranje i boravišna taksa.

Video: Spasilac svakog dana pomaže mladiću u kolicima da se okupa u moru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iki

    14. novembar 2021 | 18:53

    Kosta dosta skuplje nego bilo gde u okruzenju!

  • 1111

    14. novembar 2021 | 20:06

    Ja necu platiti tu cenu na tom mestu. Za te pare ima negde drrugo . Ipak su meni srpski ,,ugostitelji,, malko arogantni. A SPA u srbiji i nije SPA vec samo ime. Ali oni kojima odgovara slobodno neka uzivaju.

  • DARKO 100%

    14. novembar 2021 | 18:36

    Ja vam predlazem za dzabe SPA tretman,odete na gradjevinu ili da odete na njivu da kopate par jutara zemlje,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA