Koliko košta odmor za dvoje na Divčibarama u februaru: Cene će vas možda iznenaditi

Oko 40 kilometara deli Divčibare od Valjeva i oko 110 kilometara od Beograda

  • 7
divcibare

Foto: Pixabay.com

Nadomak Valjeva nalazi se planina Maljen. Najpoznatiji turistički centar ove planine jesu Divčibare, gradsko naselje u kome je pre deset godina živelo tek nešto manje od 150 stanovnika. Ipak, taj broj se značajno uvećava posebno u toku zimskih meseci, budući da su Divčibare i poznati turistički centar ovog dela Srbije.

Oko 40 kilometara deli Divčibare od Valjeva i oko 110 kilometara od Beograda. Samo naselje smešteno je na 980 metara nadmorske visine. Kraljev sto, najviši vrh Maljena je smešten na 1.104 metara nadmorske visine.

Ski staza Crni vrh duga je 850 metara i karakteriše se kao crvena, što znači da je staza srednje težine, koju mogu koristiti nešto iskusniji skijaši. Sem sistema za veštačko osnežavanje, poseduje i dvosednu žičaru, čiji je kapacitet 1.200 skijaša na sat vremena. Kako navodi divcibareskiresort.com radno vreme žičare je od 09 do 16 časova.

Koliko košta zimovanje na Divčibarama u februaru?

 

Iznajmljivanje nekategorisanog apartmana, udaljenog oko 1,5 kilometara od ski centra u prvoj polovini februara iznosi nešto manje od 26.000 dinara. Cena je za apartman namenjen za dve osobe, na bazi sedam noćenja. I to je u ovom momentu najjeftinija opcija za navedeni period.

Oko 32.500 dinara košta iznajmljivanje apartmana u privatnoj kući, koja je tek oko 150 metara udaljena od centra. Smeštaj je kategorisan sa tri zvezdice, poseduje dve spavaće sobe i jedno kupatilo, a namenjen je za četiri osobe najviše.

Divčibare, Maljen

Foto: Bojana Krstić

Iznajmljivanje cele vikendice, sa dve spavaće sobe, namenjene smeštaju najviše pet osoba, početkom februara iznosi oko 46.500 dinara. Kuća je udaljena tek par minuta hoda od centra naselja i oko 1,4 kilometara od ski centra.

Cena hotelskog smeštaja na Divčibarama početkom februara se kreće od oko 87.500 do nešto više od 132.000 dinara. Cena je na bazi sedam polupansiona za dve osobe.

Sedmodnevni ski pas na Divčibarama iznosi 7.350 dinara za odrasle skijaše. Deca uzrasta od 6 do 9 godina plaćaju 5.850, a skijaši stariji od 60 godina 6.300 dinara za sedmodnevni ski pas na ovoj srpskoj planini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA