≫ 

5 omiljenih letovališta srpskih turista u Hrvatskoj: Koje je baš po vašem ukusu?

Jadranska obala Hrvatske jedna je od najlepših, a zbog blizine ne manjka ni srpskih turista

  • 16

Idealna klima, čisto i relativno toplo more, blizina su sve razlozi zbog kojih se mnogi turisti iz naše zemlje odlučuju za letovanje u Hrvatskoj. Naravno, uvek ima i onih koji biraju neke druge evropske destinacije. Ipak, u ne tako dalekoj prošlosti, mnogi su upravo u ovoj zemlji letovali i provodili, možda i najlepše letnje odmore.

Da li zbog sećanja na mladost i vreme kada se bezbrižno letovalo na hrvatskom primorju ili zbog činjenice da su dostupni brojni hoteli visoke kategorizacije po prilično povoljnim cenama, te aranžmani za letovanje u Hrvatskoj vrlo brzo budu rasprodati.

Kao najznačajnije regije u turističkom smislu u Hrvatskoj se pominju Dalmacija, Istra i Kvarner, iako ih ima još. Hrvatska ostrva, takođe privlače pažnju ne samo srpskih, nego i turista iz cele Evrope, pa i sveta.

Među toliko izuzetno zanimljivih letovališta, nije baš tako jednostavno izabrati, ali srpski turisti se ipak najčešće odlučuju za neko od ovih pet.

Rovinj

Rovinj foto: pixabay.com

U zapadnom delu Istre, baš između Pule i Poreča se nalazi Rovinj. Brojni sadržaji i atrakcije sun a raspolaganju i srpskim i turistima iz celog sveta.

Ponuda i hotela i apartmana je sasvim zadovoljavajuća, a uz to brojne turističke agencije u Srbiji imaju sasvim dobru ponudu. U većini slučajeva ona podrazumeva samo uslugu smeštaja u izabranom objektu.

Izuzev starog dela grada, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, dok letujete u Rovinju možete posetiti i park priorde “Zlatni rt” ili ostrva Svete Katarine i Svetog Andreja, do kojih je organizovan prevoz brodićima u toku sezone.

Opatija     

OPatija foto: pixabay.com

Nekadašnja banja Abacija je nekrunisana kraljica čitave Jadranske obale i to sasvim opravdano. Opatija se smatra donekle mondenskim letovalištem, a čemu idu u prilog i hoteli visoke kategorizacije, ali i odličan noćni provod.

Plaže u ovom hrvatskom letovalištu su možda nepristupačije, ali je zato priroda fantastična. Nekada je Opatija bilo omiljeno letovalište dama i gospode iz celog sveta. Tu su odlazili da se odmore i napune baterije. Danas je to takođe destinacija koja se smatra naročito interesantnom, a osim u šetnji pored mora, možete uživati i u uslugama koje nude brojni, izuzetno kvalitetni wellness i spa centri, koji se u opatijskim hotelima nalaze.

Krk

Krk foto: pixabay.com

Jedan od najčešćih razloga zbog koga turisti iz Srbije letuju na ostrvu Krku jeste njegova relativno mala udaljenost.

Plaže na najvećem ostrvu celog Kvarnerskog zaliva su ovenčane brojnim “Plavim zastavicama”, a koje se na nivou Evropske Unije dodeljuju najpre za more, a zatim i plaže izuzetne čistoće.

Izuzev u gradu Krku, mnogi srpski turisti letuju i u mestu Omišalj, ali i u Baška i Njivice.

Dubrovnik

dalmacija, dubrovnik, hrvatska, plaza, more Foto: Pixabay

Iako najčešće srpski turisti biraju Dubrovnik za letovanje zbog prisećanja na mladost, kada je bilo uobičajeno da se u tom gradu provodi letnji odmor, ovo letovalište je izuzetno čest izbor i turisa iz celog sveta.

Plaže su mahom prekrivene šljunkom, a ima i dosta divljih plaža i uvala, u kojima turisti zaista uživaju.

Pula

Pula foto: pixabay.com

Osim što može da se pohvali odličnom ponudom smeštaja, Pula je često i sinonim za dobar noćni provod, po kome je ovo hrvatsko letovalište poznato. Iz tog razloga se mnogi mladi iz Srbije odlučuju da letnji odmor provedu upravo u Puli.

Brojni hoteli visoke kategorizacije, ali i privatni smeštaj, koji je na zadovoljavajućem nivou, su sve detalji koji doprinose da se turisti u ovom letovalištu osećaju još prijatnije.

Gde najviše volite da letujete u Hrvatskoj i zašto?

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    14. februar 2020 | 13:30

    НИГДЕ !Не желим да идем тамо где ме МРЗЕ !!!

  • Miki

    14. februar 2020 | 14:15

    Ima lepih mesta,ali dok se ne izlece ne vredi ici tamo...

  • Јаре

    14. februar 2020 | 14:19

    Ти који иду тамо нису срби.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA