≫ 

Italijansko letovalište reklamiraju za 150 evra: Ovo morate znati pre nego što pojurite da uplatite

Oni koji su bili u Riminiju kažu da je isto kao u Igalu

  • 8
rimini foto: pixabay.com

Da li su se srpski turisti ipak zasitili Grčke ili ne, pitanje je, tek sve više se mogu pročitati ponude letnjih aranžmana u Hrvatskoj, Italiji, Turskoj i drugim zemljama. Bilo kako bilo, dobro je promeniti destinaciju sa vremena na vreme i upoznati neke nove zemlje. Jedna od njih je Italija.

Letovanje u Italiji za 150 evra

Da, dobro ste pročitali! Mnoge turističke agencije u ponudi imaju brojne destinacije u Italiji za male pare. Pa ako naiđete na informaciju da se nudi letovanje u Riminiju za 150 evra ili malo više, nemojte to da vas začudi. Mada, uvek ima ono čuveno “ali”, pa tako i ovde.

Budući da je potrebno privući pažnju turista, to se neretko događa da ta cena zapravo nije ona finalna. U većini slučajeva je ponuda tako formirana da, na primer to podrazumeva samo cenu smeštaja, pa je potrebo dodati prevoz i boravak na plaži, te ostale prateće troškove. 

Međutim, postoji nešto što je mnogo važnije od toga da li je konkretna cena konačna ili ne. A to su stvarni troškovi koji vas očekuju u nekom letovalištu, ali i kako ćete se uopšteno provesti.

Najpopularnije italijansko letovalište

Ne bez razloga, tek možete često pročitati da je jedno od najpopularnijih letovališta u celoj Italiji, pa čak i u Evropi upravo Rimini. Peščana plaža koja je duga oko 15 kilometara, lepo uređeno šetalište, brojni ugostiteljski objekti tik uz plažu, odličan provod - sve to ćete pročitati na sajtovima brojnih turističkih agencija o ovom italijanskom letovalištu. Ipak, postoji nešto što nećete moći da pročitate, a što je možda i najvažnije prilikom izbora mesta za letnji odmor.

Da, ima Rimini toliko dugu plažu, ali je ulaz u vodu sličan onom u Igalu, u Crnoj Gori ili Paraliji, u Grčkoj. Naravno da to ima svoje prednosti, pa tako u plićaku koji je dug nekoliko stotina metara, mogu bez bojazni da uživaju neplivači i deca. 

rimini foto: pixabay.com

Da, jesu brojni ugostiteljski objekti rapspoređeni duž plaže, ali u njima se za dve ležaljke i suncobran mora platiti iznos od nekoliko desetina evra dnevno, sve u zavisnosti od toga gde se nalazi kafić ili bar. Naravno da ima delova na tako dugoj plaži, na kojima možete da stavite i peškir, ali samo ukoliko pronađete mesto, jer je na tim delovima plaže gotovo uvek prilično velika gužva.

Izabrati Rimini za letovanje ili ne ?

Pitanje do koga posle svega navedenog moramo doći, ali će vas odgovor sigurno iznenaditi. Naravno da treba odabrati Rimini za letovanje, ali samo ako vam ne smeta tako dug i postepen ulaz u vodu, gužva na plaži i činjenica da dnevno morate potrošiti između 15 i 30 evra ako želite da koristite ležaljke i suncobran. 

Šalu na stranu, Rimini se preporučuje kao odlična destinacija za sve koji uživaju u noćnom provodu, jer je to nešto po čemu je ovo letovalište ipak najpoznatije.

Video: Krenuli iz Beograda trbuhom za kruhom, a završili promrzli na magistrali

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Njanja

    13. februar 2020 | 11:07

    Pa ja ne znam za ostale ljude Al meni nije ni normalno da je za te pare osim smestaja ista drugo u ceni.ljudi oko mene i moja porodica smo svesni da 10-tak dana ljetovanja sa svim sto spada u to kosta od 700-1000 e ovisi Gde i kakve prohteve imamo!zelim svima da uspeju svake godine priuštiti sebi i svojima more i odmor za dušu i telo jer je preko potreban svima!

  • Nekoizfrancuske

    13. februar 2020 | 11:21

    Rimini je jedna od najlepsih plaza u evropi. Najveci broj turista su italijani ! Ko hoce porodicno da se provede, da ne razmislja kad su deca u vodi, da ne razmislja o kradji, da uziva u cistoci plaze onda vam je rimini vrh. U zadnjih 8 godina bili smo 5 puta i icicemo opet. Prosli od 2 zvezdice (u pocetku) do 4 zadnji put i mogu vam reci da je rimini odlicno za sve budzete. Preporuka : nikako preko bookinga i ostale aplikacije nego lepo pare u dzep i dogovor na licu mesta i onda imate sve mogucnosti. Italijani imaju predivnu domacu hranu tako da, polupansion vam je dovoljan. Preporucujem svakom ko hoce porodicno na godisnji odmor.

  • Branko

    13. februar 2020 | 13:00

    Rimini je bara udnosu na jug Italije. Tri puta sam letovao na Siciliji, ove godine cetvrti. Tamo je raj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA