• 5

Svi jure na Tajland, ali šta je sa Vijetnamom i Kambodžom?

Da li uopšte ove države imaju priliku da budu egzotične destinacije?

  • 5

Neprekidno turisti iz celog sveta otkrivaju nove destinacije. Egzotika je definitivno sve više u modi. A jedna od možda najčešće pominjanih destinacija u tom konktekstu je svakako Tajland. Čini se da se iz godine u godinu broj turista koji posećuju Puket, Bangkok i Koh Samui, ali i druga poznata letovališta u tom delu sveta, sve više povećava.

Zato treba otkriti nove destinacije. Kambodža i Vijetnam polako ali sigurno izbijaju u prvi plan. Mada, mora se priznati da za sada to čine vrlo stidljivo, što ne zanči da za koju godinu neće biti broj jedan među egzotičnim destinacijama.

Zašto posetiti Vijetnam?

Vijetnam

Vijetnam / pixabay.com

Iako i ne zvuči baš kao atraktivna destinacija kada je egzotika u pitanju, Vijetnam je zemlja koja i te kako može da parira mnogima.

Neverovatna priroda, gradovi koji su posebno zanimljivi, pejzaži, plaže... sve to čini ovu destinaciju naročito poželjnom i atraktivnom za turiste iz celog sveta.

Ali možda baš zbog predrasuda, Vijetnam za sada ne može da se svrsta u posebno posećene egzotične destinacije, posebno kada su u pitanju turisti iz naše zemlje.

Možda razlog za to najpre treba da potražimo u činjenici da tek po koja turistička agencija u ponudi ima i aranžmane za ovu zemlju. Obično su u pitanju paket aranžmani koji nisu ni malo jeftini, a s obzirom na to da mnogi imaju donekle opravdan strah od nepoznatog, to ova destinacija među našim turistima ne spada u naročito tražene. Još kada se uzme u obzir cena ovakvih aranžmana, bude mnogo jsnije i zbog čega. 

Ipak, ne treba zaboraviti da je u pitanju zemlja koja ima šta da ponudi. Sem glavnog grada Hanoja, koji je na području jugositočne Azije jedan od najstarijih, može se pohvaliti i arhipelagom Ha Long Bay, koji se smatra svojevrsnim čudom prirode, te je sa opravdanim razlogom svrstan na UNESKO – vu listu zaštićenih prirodnih dobara.

Nekadašnja prestonica Kraljevine Vijetnam grad Hue je još jedna od destinacija, koja je naročito interesantna. Zatim Hoi An i naravno delta čuvene reke Mekong. Ne može se osporiti atraktivnost tih destinacija, koliko god prosečan turista imao predrasude o Vijetnamu.

Kambodža kao egzotična destinacija – da ili ne?

Kambodža

Kambodža / pixabay.com

Zbog bogatog istorijskog i kulturnog nasleđa, obično se odmor u ovoj interesantnoj zemlji preporučuje ljubiteljima istorije i arheologije na prvom mestu.

Upravo takvi turisti će uživati u otkrivanju Angkor Vata, grada koji je u doba Kmerske države bio prestonica. Imaće priliku da se upoznaju i sa lepotama Tonle Sapa, najvećeg jezera u Kambodži. 

Nacionalni muzej Angkora, brojni hramovi i dvorci, kojih u Kambodži ima na pretek će gotovo sigurno mnoge posetioce ostaviti bez daha.

A za ljubitelje indijske kuhinje, pod čijim uticajem su i nastala mnoga kmerska jela će biti posebno zanimljivo isprobavanje specijaliteta nacionalne kuhinje.

No, bez obzira da li Vijetnam i Kambodžu vdite kao atraktivne egzotične destinacije ili ne, treba im dati šansu i upoznati drugačiju kulturu. 

(A.B./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yes

    Ne putujte preko agencije, Putujte u svome arandzmanu Pet puta vam je jeftinije Tamo je sve jeftino , mnogo jeftinije nego kod nas , Divna tropska i egzoticna priroda Narod fin , prijatan i gostoljubljiv Bio sam jedno desetak puta u tim zemljama Jugo Istocne Azije. Zena mi je iz Vijetnama grada Hue stare prestonice dinastije Nguyen sa palatom

  • 🔴🔵⚪

    Nemam ni za Divčibare a ne ove destinacije!!!

  • Ana

    Bila 2 puta u Vijetnamu,prekrasno.Nha Trang super destinacija.Klima mnogo bolja nego u Tajlandu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima