≫ 

Plaža na najprestižnijem ostrvu Mediterana više neće biti besplatna: Ograničen je i broj postilaca!

Ovu plažu je poznati sajt za putovanja "Lonely Planet" opisao "savršenom plažom iz snova"

  • 1
Sardinija Foto: Pixabay / ostrvo Sardinija

Sardinija, egzotično ostrvo koje se nalazi u srcu Mediterana, jedno je od najlepših mesta na svetu.

Poznato je po svom prestižu, posećuju ga brojne holivudske zvezde, a tokom letnjeg perioda ovo ostrvo privuče i do 5.000 ljudi koji obožavaju da uživaju na nestvarnim plažama posutim belim peskom.

Ipak, izgleda da će uskoro brojne promene sačekati turiste jer su sardinijske vlasti odlučile da se ograniči pristup plaži La Pelosi, jednoj od najlepših u Evropi, koju je "Lonely Planet" opisao "savršenom plažom iz snova".

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by mia_litla (@mia_litla_) on

Osim toga, gradske vlasti Stintina su odlučile da uvedu plan za ograničavanje broja posetilaca na 1.500 dnevno, a turisti koji žele da borave na plažama moraće da kupe ulaznicu koja će koštati tri i po evra, odnosno oko 400 dinara. Jedino će deca starosti do 13 godina biti oslobođenja kupovine ulaznice.

Kako pišu italijanski mediji, ovaj plan će se sprovesti isključivo zbog zaštite prirode jer smo svedoci da masovni turizam sve više uništava životnu sredinu. Ovo je posebno izraženo na prestižnom ostrvu Sardinija, koje je u jeku sezone preplavljenom turistima sa svih krajeva sveta, te u proseku tokom jednog dana kroz ovo mesto prođe i do 5.000 ljudi.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Prawie Słodka Idiotka (@prawie_slodka_idiotka) on

Šta vi kažete? Da li je prodaja ulaznica dobra odluka i da li će uticati na smanjivanje broja turista na ovoj popularnoj plaži?

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Sassarese Medio 🐌 (@sassaresemedio) on

Video: Najčarobnije skrivene plaže na Sitoniji

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    29. februar 2020 | 17:56

    Mogu i da naplacuju vazduh kad si tu u blizini ili na plazi,nebi me cudilo i to da vlastodrzci urade ,kapitalisticko doba i zedj za novcem nebira sredstva kako da dodje do njih,tako i treba kad narod cuti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA