Na crnogorskoj Kopakabani letovanje i do 120 evra za dve osobe: Da li biste letovali ovde?

Ulcinjska rivijera je jedna od najlepših na Jadranu

  • 20
Ulcinj Foto: Shutterstock

Na mestu gde se u Jadransko more uliva reka Bojana, smestio se Ulcinj. Osim po plažama, koje imaju svoje čari, ovo crnogorsko letovalište je poznato i po tome što se u njegovoj blizini nalazi nudistička plaža, Ada Bojana.

Opšte informacije o Ulcinju 

Ne zna se kada je tačno gradsko naselje osnovano, ali postoje pretpostavke da su Grci iz antičke oblasti Kolhida, koja se prostirala na potezu između istočnog dela Crnog mora i Kavkaza, osnovali naselje, na mestu na kome se danas nalazi Ulcinj.

Iako postoje indicije da su ga Stari Rimljani nazivali Kolhinium, po poreklu osnivača. A nije poznato od kada datira današnji naziv grada.

Većinsko stanovništvo ovog crnogorskog grada čine Albanci, kojih je prema popisu iz 2003. godine bilo nešto više od 6 500. Ukupan broj stanovnika je tada bio oko 11 hiljada, sa tendencijom opadanja.

Najjeftinije letovalište u Crnoj Gori

Mada se može često čuti da je upravo Ulcinj jedno odnajjeftinijih letovališta u celoj Crnoj Gori, to se ipak odnosi mahom na privatni smeštaj.

A kada je u pitanju hotelski smeštaj, cene se gotovo ne razlikuju mnogo u ondosu na cene u drugim delovima zemlje, mada u određenim smeštajnim objektima jesu niže nego na drugim lokacijama.

Međutim, ako se budete potrudili, na sajtovima koji nude smeštaj po celom svetu se može nađi smeštaj u Ulcinju po ceni od 120 evra za dve osobe. Naravno da je to ujedno i najmanje kvalitetan smeštaj, koji postoji u ponudi, ali ipak... za 120 evra da letuju dve osobe bilo gde, prosto deluje neverovatno. 

Ipak, to ne važi i za hotele u ovom gradu, jer postoje smeštajni objekti različite kategorizacije. Očekivano, cena usluge u svakome od njih može u velikoj meri da varira. Na cenu smeštaja na prvom mestu utiče period boravka i broj osoba, kao i kategorizacija samog hotela.

Ulcinj Ulcinj / pixabay.com

Tako je moguće u toku jula meseca da 2 osobe letuju u hotelu sa 4 zvezdice za nešto više od 280 evra. navedena cena se odnosi na period od nedelju dana, a u cenu nisu uljučene i obavezne takse. Plaćanjem tih taksi ćete uvećati ukupnu cenu za manje od 10 evra. usluga je na bazi noćenja sa doručkom

Letovanje u Ulcinju

Osim čuvene ulcinjske Kopakabane, što je plaža duga preko 10 kilometara sa posebno pristupačnim ulskom u more, u ovom letovalištu postoji i stenovita plaža, Valdanos.

Glavnu gradsku plažu, često nazivaju po čuvenoj plaži u Brazilu, poseduje plavu zastavicu Evropske Unije. Time je potvrđena izuzetnačistoća mora u tom delu.

Ulcinj je jedno od retkih letovališta u Crnoj Gori, koje je poznato po tome što se u njemu nalazi i takozvana Ženska plaža. U njenoj blizini se nalazi i jedan lekoviti izvor, iz koga teče mineralna voda bogta sumporom.

A nakon što završite sa uživanjem na oko 10 kilometara dugoj plaži, imate mogućnost da prošetate do starog gradskog jezgra, kao i da posetite Gradski muzej. U neposrednoj blizini tog letovališta se nalazi, ranije pominjana Ada Bojana. Ovo mesto je poznato po nudističkoj plaži, koju rado posećuju nudisti iz celog sveta.

Hoćete li ove godine razmisliti o letovanju u Ulcinju?

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA