≫ 

Posejdonov grad: Samo za najhrabrije koji su spremni da istraže podvodni svet Crne Gore

Nalazi se na rtu Veslo

  • 0
Ronjenje foto: pixabay.com

Ljubitelj ste ronjenja ili želite da iskusite nešto novo? Pravi je trenutak da posetite Crnu Goru  i "prošetate" kroz Posejdonov grad.

Izuzetno atraktivna lokacija za ronioce

Sem sertifikovanih ronilaca, Posejdonovim gradom imaju mogućnost da "prošetaju" i apsolutni početnici u ronjenju.

Smešten na rtu Veslo, ovaj podvodni grad nije obeležen bovom, te je neophodno izvesti zaron u pratnji. Brojni lokalni ronilački klubovi obezbeđuju podršku zainteresovanima.

Mnogi podvodni tuneli karakterišu ovu interesantnu lokaciju za ronioce u Crnoj Gori. A videćete i mnoge useke, otvore i prolaze.

Zarad bezbednog zarona, neophodno je da sve vreme bude dostupna i podrška na površini u vidu broda i naravno profesionalnih ronilaca, pa je zato vrlo važno da zaron na ovoj lokaciji bude izveden u njihovom prisustvu.

Kakvi su uslovi za ronjenje na ovoj lokaciji?

Prilično je dobra vidljivost i to na udaljenosti od 10 do 20 metara, ali je svakako obavezno da ronioci koriste i podvodne lampe.

U rasponu od 15 do 25 stepeni se kreće temperatura mora.

Vrlo je važno i da svi, koji žele da upoznaju ovaj jedinstveni podvodni grad, znaju da su gotovo zanemarljive morske struje u tom delu, ali svakako nije dobro da bilo ko pokuša da zaroni bez profesionalne pdrške iskusnih stručnjaka, koji su zaposleni u mnogim lokalnim ronilačkim klubovima.

Svi koji odluče da ovde baš zarone će dobiti preporuku u izabranom ronilačkom klubu, koja se odnosi na odelo. U većini slučajeva se preporučuje da debljina ronilačkog odela bude od 5 do 7 milimetara.

Koliko košta zaron na ovoj lokaciji?

Ronjenje foto: pixabay.com

Mnogi lokalni ronilački klubovi nude, manje – više slične cene za zaron u Posejdonovom gradu, koji se nalazi u neposrednoj blizini rta Veslo.

Da naglasimo odmah da treba izdvojiti između 25 i 45 evra po osobi, ukoliko odlučite da zaronite upravo na ovoj interesantnoij lokaciji.

Ronjenje u grupi, u kojoj se nalazi između petoro i osmoro ronilaca košta oko 25 evra po osobi. Takođe ronjenje u grupi, ali u dosta manjoj, košta 35 evra po osobi. U tom slučaju će biti u grupi najmanje dva, a najviše četiri ronioca.

Cena individualnog zarona iznosi 45 evra.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA