≫ 

Skriveno seoce na crnogorskom primorju koje gleda na otvoreno more, ali i na Boku Kotorsku

Radovići su pravi mali skriveni dragulj u Crnoj Gori

  • 6
Plavi Horizonti Crna Gora plaža Foto: Shutterstock

Idealno mesto na crnogorskom primorju kao baza za obilazak plaža i mesta u okolini se nalazi na poluostrvu Luštica. Radovići je malo mesto, u blizini Tivta, u kome živi tokom godine tek nešto više od 500 ljudi. 

Posebno ako se u Crnu Goru uputite sopstvenim automobilom, te pronađete smeštaj u ovom letovalištu ili u njegovoj okolini, imate mogućnost da vrlo brzo stignete do nekih od najlepših plaža ne samo u ovom delu, već i na celom crnogorskom primorju.

Plaža Plavi horizonti

Otvoreno more je razlog zbog koga je ova plaža tako atraktivna. U samom dnu uvale Pržno je smeštena plaža, u čijoj okolini se nalazi borova šuma i maslinjaci.

Smatra se idealnom za mališane i neplivače, jer je ulaz u vodu dug i postepen. Dužine je oko 300 metara.

U blizini ove plaže se nalazi još jedna rado posećivana plaža Oblatno, kao i Ostrvo cveća, te Krašići i plaže Kakrc i Kalardovo, ali i ostrvo Sveti Marko.

Na plaži Plavi horizonti imate mogućnost da koristite terene za tenis, košarku i odbojku. A dostupne su i mnoge druge atrakcije, poput vodenog skutera i skijanja navodi.

Plaža Oblatno

U neposrednoj blizini letovališta Radovići se nalazi i ova plaža, koju vrlo često mnogi turisti posećuju. Do nje je moguće samo automobilom stići, čisto da imate na umu.

Dužine je oko 100 metara i nosilac je Plave zastavice. Zvanično ova plaža pripada obližnjem hotelu „Almara Beach Club“.

Tivat Okolina Tivta / foto: pixabay.com

Na plaži Oblatno postoji koktel bar i italijanski restoran, a za sve goste su obezbeđene ležaljke, suncobrani i svlačionice. Treba naglasiti i da na ovoj plaži u toku sezone funkcioniše spasilačka služba.

Šta posetiti u okolini?

Praktično na idealnoj lokaciji je smešteno crnogorsko letovalište Radovići. Sem Tivta i Kotora, svakako vredi obići i ostrvce Gospa od Škrpjela, koje je tek desetak kilometara udaljeno.

Na oko 8 kilometara udaljenosti se nalazi mesto Lepetane, odakle redovno saobraća trajekt do Kamenara.

Tivat Okolina Tivta / foto: pixabay.com

Herceg Novi je udaljen oko 13 kilometara do Radovića. A ako već krenete tim putem, ne propustite da obiđete stari grad i manastir Savinu.

Smeštaj u Radovićima

Na poluostrvu Luštica se može naći smeštaj odličnog kvaliteta, a cena je u skladu sa ponudom. Naravno da varira, s tim da se upravo ovde nalazi i jedan od boljih hotela u ovom delu crnogorskog primorja, pa otuda i tako visoka cena na dnevnom nivou.

U jeku sezone, sredinom jula meseca, smeštaj za dve osobe se kreće od oko 50 evra dnevno, pa do oko 260 evra po danu.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Q

    20. mart 2020 | 21:27

    Nece nikom nista faliti ako prodje jedna godina bez odlaska na more. Ove godine treba pomoci Srbiji. Ima banja, planina, jezera.

  • 011

    20. mart 2020 | 20:55

    Radovići su jedino mesto na Jadranu koje nema plažu, a svi kapaciteti u sezoni su im puni. Na pet min od Radovića su najlepše plaže... Plavi, Oblatno, Krašići, Krtole, malo dalje, ali blizu, Žanjice, Mirišta... Sada je i Luštica sredjena...

  • Dragan

    20. mart 2020 | 23:51

    Ma kakvi bre radovici i crna gora. Prevazidjeno jos pre 20 god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA