≫ 

Koja su najbolja letovališta u Tunisu sa kojima sigurno nećete pogrešiti?

Tunis i te kako ima šta da ponudi

  • 5
Tunis Prelepi Tunis / pixabay.com

Nepravedno zapostavljen, Tunis polako ali sigurno postaje zanimljiviji mnogim turistima, uprkos činjenici da je prošle godine bio na meti terorističkih napada i to baš u jeku sezone. Ipak, vlasti zemlje se trude da obezbede sigurnost turistima, koliko god je to moguće.

Mnoge turističke agencije koje nude letovanje u Tunisu to čine u formi paket aranžmana, a u cenu je uračunat mahom i čarter let do destinacije. Iako donekle egzotična, a nadasve aktarktivna destinacija za odmor, Tunis ipak spada u red povoljnijih opcija za letovanje.

Osnovne informacije o Tunisu

Zvanično Tuniska Republika je sasvim sigurno i teritorijalno najmanja država u regionu severno od pustinje Sahare, poznatom kao Magreb, na afričkom kontinentu.

Ukupna površina obale je oko 1.300 kilometara, a zemlja ima izlaz na Sredozemno more. Graniči se sa Libijom i Alžirom.

Klima je sredozemna, sa uticajem pustinjske, pa su leta izuzetno suva i topla. Oko 3 hiljade sunčanih sati u toku godine ima Tunis, a prosečna temperatura je između 12 i 30 stepeni, sve u zavisnosti od regije i perioda godine. U pustinjskim delovima zemlje se temperatura može u toku leta popeti i do 50 stepeni.

Gde letovati u Tunisu?

Mada su mnogi čuli samo za letovališta Sus i Hamamet, u Tunisu ima još atraktivnih mesta za odmor. A svako od njih je interesantno na svoj način.

Port el Kantaui

Na oko 6 kilometara od letovališta Sus se nalazi drugo poznato letovalište. Praktično je povezano sa susednim Susom, a karakteriše ga duga peščana plaža, čisto more i brojni hoteli.

Obilje zelenila, ali i cveća, te dugo šetalište su ono po čemu je ovo letovalište prepoznatljivo. Povezanost sa Susom je dobra, jer u toku sezone redovno saobraća autobuski prevoz.

Tunis Tunis / pixabay.com

Mahdija

Na oko 200 kilometara udaljenosti od glavnog grada Tunisa se nalazi jedno od mirnijih letovališta. Mnogi hoteli koji su tu na raspolaganju turistima imaju i sopstveni izlaz na more.

Duž obale ovog letovališta se nalaze brojni atraktivni hoteli. Idealno je mesto za letovanje sa malom decom, odnosno za turiste koji žele da uživaju u porodičnom odmoru.

Jasmin Hamamet

Najveći zabavni park u Tunisu se nalazi u ovom letovalištu. Jasmin Hamamet je posebno atraktivno mesto zbog dugog šetališta uz more, širokih peščanih plaža i brojnih hotela, koji se u njemu nalaze.

U toku sezone su turistima na raspolaganju i brojne atrakcije, a svakako su najinteresantniji različiti sportovi na vodi.

Skanes

U ovom gradu se nalazi međunarodni aerodrom, a kroz njega prolazi i pruga koja preko Monastria povezuje letovališta Sus i Mahdija.

U pitanju je mirno letovalište, primarno namenjeno upravo onim turistima, koji žele zaista da se odmore, a bez obzira koje su životne dobi.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    11. april 2020 | 21:09

    Bio u Tunisu 2011 ,mogu reci da je vrh vrhova...Ko ode nece pogresiti

  • Fr77

    11. april 2020 | 22:40

    Savrseno bio 2018 poslednji put Ova zemlja ima dosta toga da pomudi od gradova do pustinje

  • Rambo

    11. april 2020 | 22:25

    Bili 2019 idelno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA