≫ 

Da li bi ova komšijska zemlja mogla da postane top destinacija na kojoj će letovati srpski turisti?

Možda će pandemija korona virusa vratiti Bugarsku "u igru".

  • 30
bugarska more foto: pixabay.com

Brojke su neumoljive, to nam je poznato. A u današnje vreme nam upravo brojke pokazuju kakvo je stanje u kojoj zemlji u svetu što se tiče pandemije korona virusa.

Tako je u susednoj Bugarskoj, na primer, zabeleženo nešto manje od 1.200 slučajeva obolelih, a preminulih manje od 60.

Kuda na letovanje?

U svetlu svih tih informacija, za koje znamo da se iz dana u dan menjaju se nekako, potpuno logično i očekivano postavilo pitanje da li će upravo Bugarska biti jedna od destinacija, koje će od strane naših turista tokom leta biti dobro posećene.

U ne tako davnoj prošlosti su mnogi srpski turisti hrlili u Bugarsku, najpre zbog cena letovanja, koje su bile na znatno nižem nivou nego u Grčkoj, na primer.

Nije zgoreg pomenuti da su naši turisti pokušavali da otkriju i Tursku, ali čini se da je oduševljenje za ovim dvema destinacijama ipak spaslo u velikoj meri. Mnogi koji su tvrdili da nikada više neće ići na letovanje u Grčku, su već naredne sezone svoje mišljenje promenili.

bugarska more Nesebar / foto: pixabay.com

Ipak, u svetlu događaja koji su oko nas, a odnose se na bolest Covid-19 i pandemiju korona virusa, mnogi razmišljaju o nastupajućem letu.

Ali nažalost, sve to trenutno može i da ostane samo na razmišljanju, jer niko u ovom momentu nije u situaciji da sme precizne procene da navede o tome da li ćemo smeti da putujemo van zemlje i kako će uopšte to letovanje da izgleda.

Priča se o postavljanju kabina od pleksiglasa na plažama, a na osnovu ideje koju je plasirala jedna italijanska kompanija pre samo par dana. Priča se i o tome da će biti uvedeno obavezno testiranje na korona virus, kako na aerodormima, tako i na granicama. Ali sve to su samo priče, koje treba uzeti sa rezervom, dok nadležni u svakoj zemlji pojedinačno ne objave zvanična saopštenja.

Do tada treba misli okupirati nekim lepšim stvarima. A šta ćete lepše od razmišljanja o tome kuda ćete ići na letovanje?

U tom smislu možda treba usmeriti svoju pažnju i na Bugarsku kao jednu od letnjih destinacija u okruženju. Mada, kome je Grčka u srcu, kao što jeste mnogim srpskim turistima, teško da će ovu ideju i uzeti u obzir. Ali ipak, nije na odmet imati na umu, pa možda jednom, ko zna, i posete neko bugarsko letovalište.

Video: Bugari prešli igricu! Slave praznik uz kolo u zaleđenoj reci

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZOKI

    25. april 2020 | 19:31

    Kakvo crno letovanje daj boze da ćemo moći i po Srbiji da se krećemo

  • Uroš

    25. april 2020 | 19:40

    Da mi plate nebi otišao u Bugarsku i Crnu Goru

  • Zoka

    25. april 2020 | 19:32

    Ima nenormalno lopova. Ulaze u sobe i danju i nocu. Uzas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA