≫ 

Bogati Njujorčani ne jure u Evropu na letovanje: Oni uživaju u blizini grada i plaćaju čak 10.500€

Hemptons je mondensko letovalište nadomak Njujorka namenjeno za one sa dubljim džepom

  • 1
Hemptoni Hemptoni / pixabay.com

Kao što stanovnici mnogih velikih gradova u svetu imaju neko mesto u blizini, u koje mogu da pobegnu na kratko od gradske vreve, tako i stanovnici Njujorka imaju Long Ajlend, a na njemu i Hemptons, koji se nalazi u istočnom delu ostrva.

Pored toga što se smatra odličnim izborom za kratki predah, ali i za odmor, naročito onih koji dobro zarađuju, ovo poznato američko letovalište ujedno spada i u red najskupljih mesta u celoj zemlji.

Podaci iz 2016. godine pokazuju da je u mestu Sautempton, koje se ovde nalazi, srednja prodajna cena kuća iznosila „samo“ 8,5 miliona dolara.

Letnja destinacija bogatih

Prosečan stanovnik Njujorka, ipak ovde baš i nema šta mnogo da traži, jer se Hemptons karakteriše kao mesto u kome letuju bogati i slavni ljudi.

Mnogi prestižni restorani i kafići, ali i noćni klubovi otvaraju svoja vrata posetiocima ovog dela Long Ajlenda, mada su dostupni i mnogi drugi sadržaji, kako bi atmosfera bila upotpunjena.

Surferi i ribolovci, ali i ljubitelji vožnje kajakom tu mogu da uživaju, jer ima upravo sadržaja koji će njima biti zanimljivi.

Popularna odredišta su i svetionik Montauk i Muzej kitolova Sag Harbor, u kome je predstavljena i istorija oblasti.

Posebna atrakcija ovog letovališta su i plaže, za koje se slobodno može reći da će ispuniti očekivanja čak i onih najrazmaženijih i najzahtevnijih turista.

Cene letovanja u Hemptonsu

Hemptoni Hemptoni / pixabay.com

Pre nego što nastavite da čitate, dobro se pripremite. Dakle, cene letovanja u Hemptonsu su zaista visoke.

Da ne komentaripemo koliko košta cena avionske karte od Beograda do Njujorka, jer je to u ovom slučaju, čini se ipak manja stavka.

U toku jula meseca, smeštaj u dvokrevetnoj sobi u motelu u Hemptonsu iznosi oko 1.900 evra, za dve osobe po smeštajnoj jedinici za 10 noćenja. I to je za sada najjeftinija opcija.

Smeštaj u hotelu sa tri zvezdice u istom periodu, na bazi 10 noćenja iznosi u proseku oko 3.000 evra.

Ako ipak želite da budete smešteni u hotelu, koji je kategorisan sa 4 zvezdice, budite spremni u istom periodu da platite malo veću sumu, nego kada su u pitanju hoteli sa 3 zvezdice.

U ovom trenutku je najskuplja varijanta iznajmljivanje privatne kuće, u kojoj se nalaze 4 spavaće sobe i 4 kupatila, koja ima svoju plažu i bazen, a prostire se na površini od preko 300 kvadrata. Za 10 dana boravka, odnosno 10 noći bi trebalo izdvojiti oko 10.500 evra, sredinom jula meseca.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA