≫ 

Da li će turski all inclusive hoteli biti najsigurniji za letovanje?

Odmor u Turskoj?

  • 6
Turska all inclusive more plaža hotel Turska / foto: pixabay.com

Iz Italije nam stižu vesti o tome da su se dizajneri potrudili da osmisle idealan način da ljudi tokom boravka na plažama u potpunosti poštuju obavezno socijalno distanciranje, što je za sada još uvek preporuka usled pandemije korona virusa. A opet, mogli smo da vidimo i predloge za grčka letovališta, kojima mnogi i nisu bili baš oduševljeni.

Šta nam je činiti u vezi sa odmorom za ovo leto? Pitanje je koje mnogi postavljaju, a istina je da odgovor još uvek ne može niko dati.

Praktično, jedino što možemo jeste da pratimo u kom pravcu će se razvijati situacija, pa da u skladu sa time i reagujemo.

A do tada, možda treba da razmislimo o nekim drugačijim mogućnostima. Zapravo o onim opcijama za letovanje, koje se mogu smatrati bezbednijim od drugih.

Jedna od njih su vrlo verovatno i all-inclusive hoteli, kojih ima sasvim dovoljno na turskoj obali, na primer. Mnogi naši turisti koji su ranije letovali u ovoj zemlji imaju samo reči hvale i o usluzi i o smeštaju.

All inclusive hoteli – sigurnija opcija ili ne?

Da bismo mogli da se odredimo prema ovome, moramo sagledati malo širu sliku. Da, gotovo je sigurno da su all-inclusive hoteli, po kojima je ipak Turska najpoznatija od zemalja u okruženju, svakako bolja opcija, primarno zato što boravak u njima ne podrazumeva i „mešanje“ sa ostalim turistima, osim sa onima koji takođe borave u tom hotelu. Samim tim je, ipak manja verovatnoća od zaraze korona virusom.

Međutim, da li je to dobra opcija ili ne kada se uzme u obzir da treba stići do jednog od truskih letovališta. A to podrazumeva da će turista biti u dodiru sa mnogim drugim ljudima najpre na jednom, a zatim i na drugom aerodromu, ukoliko putuje avionom naravno.

Bolja je opcija u ovom slučaju automobilski prevoz, ali kako putovanje na taj način do mnogih turskih letovališta, traje prilično dugo, nekako je očekivano da će se mnogi ipak radije opredeliti za avio-prevoz.

Egipat all inclusive more plaža hotel foto: pixabay.com

Ali i pored svega toga, čini se da je ovo možda sigurnija varijanta. Tim pre što u hotelima gosti imaju ama baš sve što im je potrebno. Samim tim nemaju nikakve potrebe da izlaze van hotela i dolaze u dodir sa drugim turistima.

Ono što se smatra negativnom stranom letovanja na ovaj način, jeste problem do koga može da dođe ako neki gost hotela bude zaražen virusom.

Ali kako niko od zvaničnika nijedne zemlje još uvek nije izašao sa preciznom informacijom o tome kada će biti hoteli otvoreni i koja pravila moraju da budu poštovana, preostaje nam da pričekamo, a u međuvremenu da smišljamo najbolji način i destinaciju za nastupajući letnji odmor.

Video: Najava pomoći ugostiteljima i hotelijerima uliva optimizam

 

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    2. maj 2020 | 18:37

    Ne,nema pravila.

  • J...

    2. maj 2020 | 19:11

    Najsigurnije ostati kuci tj u sredini u kojoj zivis!nece svet propasti ako mi srbi nigde ne otputujemo(mislim na gradjane srbije)!tu smo gde smo i to je to!bazeni priroda u okolini!

  • Da

    2. maj 2020 | 20:38

    A u Tursku će se teleprontujemo...🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA