≫ 

3 hrvatska grada koja bi ove godine mogla da dočekaju više srpskih turista nego inače

Ujedno to su tri destinacije na kojima smo ranije rado letovali

  • 37
Krk, Hrvatska Krk / pixabay.com

Letovanje u Hrvatskoj i neminovno pitanje da li bi pandemija korona virusa uspela da donese i nešto dobro na ovim prostorima - više srpskih turista u ovoj zemlji?

Oči mnogih koji su željni putovanja su uprte u zemlje u regionu. Kako se koja od njih bori sa pandemijom korona virusa je očigledno prema brojkama, koje nesumnjivo pokazuju to.

Tako se sve više šuška među turistima da razmišljaju o odmoru u Grčkoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori, a oni malo otvoreniji uzimaju u obzir čak i ideju da ovog leta odmaraju u nekom albanskom ili bugarskom letovalištu.

Podaci koji su dostupni pokazuju da je preminulih u Hrvatskoj 55, a da obolelih ima 2.030. Izlečenih pacijenata je 1-103, a više od dvadesetak se nalazi u kritičnom stanju.

Slobodno se može reći na osnovu tih podataka da je ova zemlja sa uspehom pristupila borbi protiv pandemije korona virusa, pa je možda i treba uvrstiti u predloge za letnji odmor.

Hrvatsko primorje se turistima ili mnogo svidi ili ne svidi uopšte. Zato ovim prvima ne treba preterano objašnjavati gde da letuju, a druge ne treba ubeđivati zašto bi baš u ovoj zemlji trebalo da letuju.

Ostrvo Krk

Krk, Hrvatska Krk / pixabay.com

Čuvena Malinska je letovalište koje je obeležilo mladost mnogima, ali na ostrvu Krk se nalaze i mnoga druga zanimljiva letovališta, poput na primer Baške, Omišalja i Punata.

Prilično laka dostupnost turistima iz naše zemlje čini ovo ostrvo jednim od omiljenih, kada je odmor na hrvatskom primorju u pitanju.

Opatija

Opatija Opatija / pixabay.com

Ranije omiljeno letovalište za dame i gospodu iz Evrope, Opatija je definitivno uspela da zadrži taj šmek, koji se danas oseća na svakom koraku.

Brojni hoteli visoke kategorizacije je i dalje čine mondenskim letovalištem.

Ipak, ono što se smatra lošim u ovom divnom letovalištu jeste odsustvo plaža sa postepenim ulaskom u more. Ali ni to  ne smeta, jer se u okolini Opatije nalazi mnoštvo sjajnih plaža na kojima možete baš uživati.

Ljudi u ovom letovalištu uopšte nisu opterećeni minulim dešavanjima, tako da je sasvim sigurno da se naši turisti u Opatiji osećaju dobrodošlim.

Poreč

Poreč Poreč / pixabay.com

U zapadnom delu Istre se nalazi još jedno letovalište u kome se srpski turisti mogu osećati prijatno.

Osim mogućnosti smeštaja u nekom od brojnih hotela u ovom letovalištu, možete se odlučiti i za letovanje u nekom od auto-kampova, kojih ima sasvim dovoljno u Poreču. Interesantno je pomenuti da ovde postoje i kampovi za nudiste, pa ko voli, da zna.

Staro jezgro grada je posebno zanimljivo obići, a samo letovalište je odlično povezano sa ostalim delovima i Istre i cele zemlje. Brojne plaže koje su lako dostupne turistima su, ipak ono što Poreč čini posebno atraktivnim.

Video: Hrvatski policajci zaplesali u doba korone i zemljotresa: Duh nam je nesalomiv

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trange-frange

    27. april 2020 | 18:53

    Ne bi letovao kod njih, nema tog razloga!

  • Sone

    27. april 2020 | 19:51

    U Hrvatsku nikad, pa ni onda!

  • Hrwceu

    27. april 2020 | 19:20

    Na kopnu korona, u vodi radioaktivne bombe koje su nato avioni istresali u Jadran u Hrvatskoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA