Sicilija turistima plaća pola avionske karte, trećinu smeštaja i ulaznice za muzeje: Zainteresovani?

Primamljiva ponuda!

  • 11
Sicilija

Sicilija, Ćefalu / pixabay.com

Ovogodišnja turistička sezona, ako je uopšte i bude neće biti samo upamćena po pandemiji korona virusa već i po nesvakidašnjoj borbi za turiste.

Dok sve više evropskih vlada objavljuje planove za relaksiranje mera protiv širenja zaraze, turističke biznis pokreće krizne kampanje, usmerene na domaće goste, uz posebne državne i privatne inicijative za privlačenje inostranih turista.

Sicilijanske vlasti su, naime, odvojile 50 miliona dolara za spasavanje lokalnog turizma. U sklopu plana, Siclija je spremna da svakom turisti plati pola cene avionske karte, svako treće noćenje u hotelu i sve ulaznice za muzeje i znamenitosti. Oni koji se odvaže, vaučere mogu pronaći na stranicama sicilijanske turističke organizacije.

Sicilija

Foto: Pixabay

Inače, turizam čini 13 odsto italijanskog BDP-a i tamošnja vlada je spremna da intenzivno stimuliše oporavak ovog sektora.

Italija upravo razrađuje i mere za kretanje turista na plažama, dok su ugostitelji izuzetno nezadovoljni merama po kojima bi trebalo da rade restorani, barovi i kafići.

Čak njih 40 odsto ne želi da otvori svoja vrata 3. maja jer su mere toliko restriktivne da im se zbog značajnog pada prometa ni ne isplati da rade. Iako ljudi još uvek nisu izgubili nadu, čini se da od ovog leta uprkos slabljenju panedmije i relaksiranju mera, barem u Italiji neće biti mnogo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA