≫ 

Kako će kampovanje na jednoj od najlepših crnogorskih plaža ove godine da se vrati u modu?

Buljarice su bile Meka za kampere širom bivše Jugoslavije

  • 2
Buljarice Buljarice / foto: printscreen/youtbe/ kiniuber

Pored toga što ćete uštedeti, imaćete mogućnost i da istinski otkrijete čari kampovanja i uživate u prirodi, istovremeno ne brinući o zarazi korona virusom, jer ćete svakako poštovati smernice o socijalnom distanciranju. Sa tog aspekta, kampovanje se čini kao idealna opcija za nastupajuće letovanje.

Ranije je to bilo uobičajeno za ljubitelje nešto drugačijeg letovanja. Jednostavno, turisti nakače kamp prikolicu i upute se u Crnu Goru, najčešće. Mada su se od 70-ih godina prošlog veka pojedini odlučivali i za čuveni auto-kamp nadomak današnjeg grčkog letovališta Platamon.

Jedan od najpoznatijih kampova u Crnoj Gori je svakako bio u mestu Buljarice, koje teritorijalno pripada opštini Budva.

Letovalište sa manje od 200 stanovnika

Možda baš zato što u Buljaricama živi mali broj ljudi, ali i zbog prostrane plaže, koja se neretko karakteriše kao jedna od najlepših u celoj Crnoj Gori, tek ovde vole da letuju pravi ljubitelji prirode i kamperi.

Druga po dužini u zemlji, plaža u Buljaricama je duga oko 2,3 km, tako da zaista svako može naći mesto koje mu odgovara, jer prostora ima za sve.

Uz samu plažu se nalazi auto-kamp, a tu je i nekoliko kafića i restorana. Budući da je zaista prostrana, to i u toku sezone na ovoj peskovitoj, lepo uređenoj plaži nema gužve. Do nje se stiže ili automobilom ili pešice, a preko plaže Lučice, kao i brodićem.

Najbliže mesto je Petrovac, koje je udaljeno tek oko 2 kilometra.

Zašto je kampovanje dobra opcija za letovanje?

Buljarice Buljarice / foto: printscreen/youtbe/ kiniuber

Turista je sam svoj gazda, ne razmišlja da li će pronaći smeštaj, koliko će ga platiti, da li će biti mesta kada njemu odgovara i slično. Jedino o čemu treba da misli jeste da se bezbedno preveze do auto-kampa i da pre toga osigura mesto, ako je u pitanju kamp koji radi rezervacije unapred. A posle toga samo da uživa...

Nisu kampovi kao što su ranije bili. Mada jesu uspeli mnogi od njih da očuvaju izvornu ideju.

Danas u svetu postoje kampovi, koji izgledaju kao omanji hoteli, najpre zbog smeštajnih jedinica koje se u okviru njih nalaze.

Ali ako zaista želite da razumete kako su ne tako davno mladi letovali, onda je kamp u Buljaricama odličan izbor. Tim pre što ćete sigurno da izbegnete gužvu, te ćete na taj način biti bezbedni od zaraze.

Da li ste vi nekada letovali u kampu? I kako vam se to čini kao ideja za nastupajuću letnju sezonu?

Video: Ne damo svetinje zagrmelo je u Herceg Novom, uz upaljene baklje, a onda su uskočili u vodu

 

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA