≫ 

Gde će letovati oni koji su bili "navučeni" na Italiju? Evo koje dve zemlje iz okruženja imaju šanse

Sada je vreme da "preotmu" turiste

  • 1
hrvatska Foto: Pixabay

Koliko god želeli da prenebregnemo istinu koja je očigledna, ne možemo ne primetiti da se vrlo retko može pročitati vest o planovima Italije za nastupajuću turističku sezonu.

Na svu sreću, primetan je veliki pad broja umrlih od zaraze korona virusom, a ova zemlja se nažalost u ovom trenutku nalazi na, nimalo slavnom, visokom trećem mestu u svetu po broju umrlih tokom pandemije.

Prema podacima, od početka pandemije do sada je u Italiji preminulo skoro 30 hiljada ljudi. Obolelih je više od 215 hiljada, a u kritičnom stanju se nalazi njih 1.311. Oko 96 hiljada je izlečenih pacijenata.

Razumljivo je i zbog čega još nema govora o otvaranju granica, te o turističkoj sezoni.

Ali ipak, ima turista koji su do sada birali samo Italiju za letovanje. Njih je manje u našoj zemlji, nego turista koji se odlučuju za grčka letovališta, ali ih svakako ima.

Nameće se pitanje, koju alternativu oni imaju. Da li će preskočiti letovanje ove godine ili se odlučiti za neku drugu  destinaciju, ipak zavisi od mnogo faktora.

Hrvatska ili Slovenija – pitanje je sad?

Očigledno je da turiste, koji su oduševljeni italijanskim letovalištima i koji već godinama ne menjaju destinaciju za letnji odmor, interesuje nešto hladnije more, na prvom mestu. A onda tome treba dodati i duh domaćina, koji je u Italiji neprevaziđen.

Cene u italijanskim letovalištima su svakako više nego u pojedinim grčkim.

U tom smislu bi svakako ti turisti trebalo da smisle šta im je alternativa, u slučaju da im ovog leta bude nedostpna opcija letovanja u Italiji.

Jedna od mogućnosti je obližnja Slovenija. Ipak, mala zemlja kakva je ona, ima tek par letovališta. Svakako to ne znači da nisu zanimljiva, ali su definitivno drugačija od italijanskih.

Portorož Portorož / pixabay.com

A znajući da je navika navika, ne bi nas čudilo ni da im se, na primer Portorož, kao jedno od prestižnijih letovališta u toj zemlji, ipak ne dopadne.

Hrvatska letovališta, sa druge strane, su drugačija od slovenačkih, a istovremeno bliskija italijanskim.

Možda će upravo ta zemlja biti sledeća idealna destinacija za ljubitelje Italije, ko zna. Tim pre što je to jedna od zemalja, koje su se odlično izborile sa trenutno aktuelnom pandemijom korona virusa. Isto to se može reći i za Sloveniju.

U kojoj meri i da li će uopšte Hrvatska i Slovenija profitirati zbog trenutno aktuelne situacije je informacija koju ćemo dobiti po završetku letnje sezone. A zanima nas kakvo je vaše mišljenje o ovoj temi? Kad već ne može Italija, da li dolaze u obzir Slovenija ili Hrvatska?

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loki

    16. maj 2020 | 12:19

    Turisti tamo stignu za par sati raznim prevozima, od automobile do aviona. Zeljni su sunca, mora I izlazaka. Bice opet guzve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA