≫ 

Hajmo iskreno: Koliko košta letovanje na Azurnoj obali?

Da li je zaista samo za one sa dubljim džepom?

  • 2
Monako Foto: Pixabay

Francuska rivijera, znana i kao Azurna obala je poznata po letovalištima, rezervisanim primarno za turiste nešto dubljeg džepa.

Najpoznatija letovališta ove rivijere su Monako, Kan i Nica, Sen Trope i druga. Sa više od 300 sunačnih dana u toku godine, Azurna obala se smatra pravim rajem na zemlji. Tim pre što je okružuju planinski obronci, pa je i klima gotovo idealna.

Mnoge svetski poznate ličnosti često borave na Azurnoj obali, a neki od njih su se tu i trajno nastanili.

Da li će i ove sezone Francuska rivijera biti posebno atraktivna za turiste, veliko je pitanje. Podaci o obolelima od Covid-19 su alarmantni, kada su i Italija i Francuska u pitanju. Upravo zato i jeste pitanje da li će se turisti ipak odlučiti tu da letuju i ove godine.

Letovanje na Azurnoj obali

U glavnom gradu Kneževine Monako stalno živi oko 15.000 stanovnika. Ovo atraktivno letovalište je poznato po atraktivnoj plaži Larvoto, koju posećuju mnoge svetske face. Luksuz i glamur su uočljivi na svakom koraku.

Zato se često za letovališta na Azurnoj obali i kaže da nije toliko bitno kupanje i uživanje u uobičajenim letnjim aktivnostima, koliko činjenica da će neko biti viđen.

Čuvena trka Formule 1, Velika nagrada Monaka je jedna od napoznatijih atrakcija ove kneževine.

Letovališta Kan i Nica, ako i Sen Trope su takođe posebno atraktiovna, a nalaze se relativno blizu.

Koliko košta letovanje na Azurnoj obali?

Nica Nica / Foto: Pixabay

Pod pretpostavkom da se stanje uzrokovano pandemijom korona virusa u svetu stabilizuje, biće i turista koji će poželeti da upoznaju lepote Azurne obale.

Pojedine domaće agencije su nudile organizovane autobuske ture najčešće. Ali su u pitanju bili aranžmani, koji su uključivali i obilazak drugih letovališta. Međutim, kako je taj aranžman uključivao i posetu italijanskom letovalištu San Remo, pitanje je da li će i na koji način u ovim uslovima biti organizovan.

Ipak, cena koja je ranije bila definisana je uključivala autobuski prevoz, 6 noćenja sa doručkom u San Remu. A kretala se od 239 evra po osobi tokom juna i septembra meseca, pa do 389 evra tokom avgusta meseca.

Što se individualnih aranžmana tiče, cene u velikoj meri variraju, a primarno u zavisnosti od perioda boravka, načina putovanja i izbora hotela, odnosno mesta u kome želite da letujete.

U Monte Karlu, odnosno u Monaku, na primer, za deset noćenja sredinom jula meseca je potrebno izdvojiti od oko 1.250 do oko 8.000 evra.

Smeštaj u Nici je, čini se znatno jeftinijim. U istom periodu, za dve osobe je potrebno izdvojiti u tom letovalištu minimum 350 evra, što je svakako skromniji tip smeštaja. Ukoliko želite u ovom letovalištu da iznajmite nešto atraktivniji apartman, cena je nešto viša od 600 evra za 10 noćenja.  Računajte na to da je ipak i dalje reč o skromnijem smeštaju, jer je u pitanju apartman namenjen smeštaju za dve osobe, koji zauziuma površinu od svega 10 kvadratnih metara i od centra Nice je udaljen oko 750 metara.

Oko hiljadu evra minimum košta smeštaj u letovalištu Sen Trope. A za deset noćenja, tokom sredine jula meseca bi trebalo da dve osobe plate ukupno oko 1.500 evra u hotelu sa 3 zvezdice, dok je cena u hotelu sa četiri zvezdice oko 3.000 evra.

Video: Ovo su kriterijumi po kojima se u Srbiji bira letovanje

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    24. maj 2020 | 09:47

    Ja sam sa suprugom isao jedne godine kolima. Obisli smo par gradova bili 12 dana, skromno ziveli, i potrosili brdo para,tako da ko se spremi na ovu turu tesko da ce proci sa malo novca

  • Mile

    24. maj 2020 | 10:36

    A kako bi bilo da idete na floridu i i i i Sve beda do bede digla nogu da krene negde da glumi nesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA