≫ 

Da li zaista morate biti bogati da biste imali sopstveni bazen?

San mnogih

  • 1
bazen foto: pixabay.com

San mnogih, vrlo verovatno je da imaju sopstveni bazen u dvorištu, pa da kao u filmovima uživaju. Čim se probude, izađu u dvorište, bućnu se i onda piju kafu ili doručkuju za stolom, tik pored bazena.

No, ono o čemu retko ko sa takvim snom razmišlja jeste kako to postići, ali je to ipak neka druga priča.

Sreća, te postoje i montažni bazeni za dvorište, pa sada praktično, ko god želi i ima mogućnost, može i da ima bazen u dvorištu. Kakav–takav, ali ipak bazen. Dovoljno je samo izdvojiti određenu sumu novca i izravnati teren u dvorištu, na kome će bazen biti postavljen. Naravno da se podrazumeva da čak i takav bazen zahteva održavanje, ali o tome ćemo misliti kasnije.

Koliko koštaju nadzemni montažni bazeni?

U zavisnosti od kvaliteta, oblika i veličine se definiše i cena ovakvih bazena. Neki najosnovniji modeli, ne naročito veliki se mogu kupiti čak i po ceni od oko 4.000 dinara.

Međutim, za neke ozbiljnije varijante, koje su samim tim i svrsishodnije i dugotrajnije, treba ipak izdvojiti više novca.

Tako na primer oko 35 hiljada dinara košta nadzemni montažni bazen sa metalnom konstrukcijom. Dimenzije jednog takvog bazena su 366 x 100 cm i vrlo se lako montira samostalno. Nema potrebe, u načelu angažovati majstore za to. Uz takav bazen se dobija i filter pumpa za prečišćavanje mehaničkih nečistoća, kao i čelična konstrukcija, koja je presvučena i zaštićena od mogućnosti rđanja, te merdevine.

Posebna pogodnost je i ta što montaža jednog takvog bazena ne traje u proseku duže od pola sata.

Ukoliko želite još bolju opciju montažnog bazena, budite spremni da izdvojite i više novca. Oko 230.000 dinara će vas koštati bazen dimenzija 7,3 x 3,75 x 1,2 metra.

Takav jedan bazen može čak, zahvaljujući kvalitetu konstrukcije i izrade, da bude i ukopan u zemlju, a važi za naročito dugotrajan, pa je u tom smislu i isplativ.

Nešto je kompleksnija montaža, a u svakom slučaju je obavezno da bude postavljen na armiranu betonsku ploču, čija debljina mora biti između 15 i 20 centimetara.

Koliko koštaju ukopni bazeni?

toples devojka bazen kupaći kostim sunčanje foto: pixabay.com

Cena pravih, takozvanih ukopnih bazena je prava sitnica. Naravno da i ona  uvelikoj meri zavisi kako od dimenzija, tako isto i od kvaliteta, odnosno od želje vlasnika za dodatnom opremom.

U principu se cene mogu kretati od okvirno 180.000 do oko 730.000 dinara. Istina, raspon je veliki, ali su i razlike u kvalitetu i dimenzijama takvih bazena značajne.

Međutim, ako ste pomislili da je to sve što treba platiti, moramo vas razočarati.

Svemu tome treba dodati i iznos, koji će zahtevati kompanija, kojoj odlučite da prepustite ugradnju. Naravno da treba uzeti u obzir i novac, koji je potrebno izdvojiti ako treba da bude izvršena i priprema terena.

A onda sledi..

Održavanje bazena

Verovatno ste pomislili da ćete moći odmah po završetku ugradnje da uživate u svom bazenu. Da, naravno da ćete moći, ali ćete morati da se pobrinete i za adektvatno održavanje.

Na svu sreću, mnogi bazeni nisu naročito zahtevni u tom smislu, ali ipak je potrebno posvetiti značajnu pažnju održavanju, te izdvojiti određena finansijska sredstva.

Podrazumeva se da to u većini slučajeva možete učiniti i sami, ali je možda jednostavnija varijanta da angažujete profesionalce.

Video: Tip top sređena i mokra: Anastasija objavila snimak iz bazena sa snimanja novog spota

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1111

    14. maj 2020 | 17:47

    Bazen imam i nije skup. Samo ne mogu da nadjem da kupim par golishavih koje ce da leze pored bazena i preko zime.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA