≫ 

Nevesta Jadrana: 3 mirna mesta u Boki Kotorskoj koja će biti idealna za predstojeće letovanje

U ovom delu Jadrana nalaze se pojedine izuzetno zanimljive lokacije...

  • 15
Crna gora, Perast Perast / Foto: Pixabay

Razmišljanje o mogućim mestima za odmor u trenutku kada je još na snazi pandemija korona virusa je sasvim opravdano i očekivano. Jedni su ipak istrajni u tvrdnjama da će sačekati da se otvore granice i da krenu u milu im Grčku, dok drugi ni ne razmišljaju o odmoru dok sve ovo ne prođe, a treći ipak smišljaju koja bi to zemlja mogla da bude njihov izbor za nastupajuću sezonu.

Mnogim srpskim turistima omiljena Crna Gora i te kako ima šta da ponudi. Pod pretpostavkom da nismo opterećeni politikom i ostalim događajima, treba imati na umu da su se mnogi naši turisti uvek lepo provodili u crnogorskim letovalištima.

No, nekako je Boka Kotorska ipak favorizovana među srpskim turistima. Tim pre što se u tom delu Jadrana nalaze neka izuzetno zanimljiva, a mirna letovališta, koja se mogu smatrati idealnim za letnji odmor u novonastaloj situaciji.

Risan

Omanje naselje na samom severu Bokokotorskog zaliva, Risan se slobodno može okarakterisati kao idealno letovalište za sve turiste koji žele da uživaju u miru i tišini.

Šljunkovita plaža čiji se jedan deo nalazi u vlasništvu hotela Teuta je posebno zanimljiva turistima. Drugi deo plaže je takođe organizovan, te je turistima na raspolaganju i mogućnost iznajmljivanja plažnih rekvizita.

Celom dužinom šetališta su raspoređeni ugostiteljski objektiu, što daje posebnu draž ovom letovalištu.

Dobrota

Oko 8 hiljada ljudi živi u ovom gradskom naselju opštine Kotor, pa se prema tome smatra najmnogoljudnijim u celoj opštini.

Nekoliko kilometara dugo šetalište, koje se prostire duž obale je jedno od obeležja ovog mirnog letovališta. Iako ima prostrane plaže, na njima će turisti pronaći svima preko potreban mir i tišinu, a imaće prilike i da se kupaju u kristalno čistoj vodi, po kojoj je Dobrota poznata.

Dobrota Dobrota / Foto: Olga Ječmenica

Blizina Kotora je garant za odličan provod, ko je za tu opciju raspoložen. Svakako i u Dobroti ima ugostiteljskih objekata, a tokom sezone se organizuju i izleti do Mamule, Žanjica i Plave špilje.

Perast

Na mestu gde se spajaju Risanski i Kotorski zaliv sa jedne i Tivatski sa druge se nalazi i najuži deo Bokokotorskog zaliva, nazvan Verige.

A prekoputa ovog tesnaca se nalazi još jedno interesantno letovalište. U Perastu, prema podacima zvaničnog popisa živi tek oko 350 stanovnika.

U neposrednoj blizini se nalaze i dva čuvena ostrva, Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe. Inače je Perast posebno poznat po arhitekturi.

Perast Perast / Foto: Olga Ječmenica

Kao i celo mesto, tako su i plaže ovde specifične. Nisu organizovane ni prostrane, već omanje i prekrivene betonom. Ali zato u okolini Perasta postoje baš one fine, ušuškane plaže, na kojima ćete uživati.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • U Risnu

    18. maj 2020 | 21:28

    Apartman 20metara od mora moze da se nadje za 40e,Perast malo skuplji a Dobrota po cijenama malo skuplja od Risna,tu je blizu i Morinj mozda i najljepsi sa puno izvora more kristalno cisto cijena normalna,vjerovatno bice dosta jeftinije jer Rusi nece doci prije avgusta!!

  • U Boku

    18. maj 2020 | 21:59

    Espreso kafa 1e kapucino 1,2-5,pica 4-8,pivo 1.5-2e,sve cijene po prodavnicama su ok ima podosta akcija jer nema guzvi pa slab promet ribu po restoranima treba izbjegavati jer je od 50 do 100e po kg,a vecinom je riba iz uzgajalista koja tu kosta 7,9 eura brancin u orada,lignji 11,15e,Boku krasi vise nacionalstli ali bez tenzija jer ipak je sama kultura ucinjela svoje,niko ne gleda jel je hrvat,srbin ili crnogorac ako je covjek,tako je u boku vec vjekovima!!

  • Bgd

    18. maj 2020 | 22:15

    Ja imam kucu u Risnu,i Risan ne bih menjao ni za Maldive,malo mesto puno pozitivnih ljudi,nema jednu vec 4,5 plaza.Najlepsa pescana plaza je takozvana Bolnicka plaza od stare bolnice,za odmor prelepo narucito za porodicu sa decom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA