• 15

Nevesta Jadrana: 3 mirna mesta u Boki Kotorskoj koja će biti idealna za predstojeće letovanje

U ovom delu Jadrana nalaze se pojedine izuzetno zanimljive lokacije...

  • 15
Crna gora, Perast

Perast / Foto: Pixabay

Razmišljanje o mogućim mestima za odmor u trenutku kada je još na snazi pandemija korona virusa je sasvim opravdano i očekivano. Jedni su ipak istrajni u tvrdnjama da će sačekati da se otvore granice i da krenu u milu im Grčku, dok drugi ni ne razmišljaju o odmoru dok sve ovo ne prođe, a treći ipak smišljaju koja bi to zemlja mogla da bude njihov izbor za nastupajuću sezonu.

Mnogim srpskim turistima omiljena Crna Gora i te kako ima šta da ponudi. Pod pretpostavkom da nismo opterećeni politikom i ostalim događajima, treba imati na umu da su se mnogi naši turisti uvek lepo provodili u crnogorskim letovalištima.

No, nekako je Boka Kotorska ipak favorizovana među srpskim turistima. Tim pre što se u tom delu Jadrana nalaze neka izuzetno zanimljiva, a mirna letovališta, koja se mogu smatrati idealnim za letnji odmor u novonastaloj situaciji.

Risan

Omanje naselje na samom severu Bokokotorskog zaliva, Risan se slobodno može okarakterisati kao idealno letovalište za sve turiste koji žele da uživaju u miru i tišini.

Šljunkovita plaža čiji se jedan deo nalazi u vlasništvu hotela Teuta je posebno zanimljiva turistima. Drugi deo plaže je takođe organizovan, te je turistima na raspolaganju i mogućnost iznajmljivanja plažnih rekvizita.

Celom dužinom šetališta su raspoređeni ugostiteljski objektiu, što daje posebnu draž ovom letovalištu.

Dobrota

Oko 8 hiljada ljudi živi u ovom gradskom naselju opštine Kotor, pa se prema tome smatra najmnogoljudnijim u celoj opštini.

Nekoliko kilometara dugo šetalište, koje se prostire duž obale je jedno od obeležja ovog mirnog letovališta. Iako ima prostrane plaže, na njima će turisti pronaći svima preko potreban mir i tišinu, a imaće prilike i da se kupaju u kristalno čistoj vodi, po kojoj je Dobrota poznata.

Dobrota

Dobrota / Foto: Olga Ječmenica

Blizina Kotora je garant za odličan provod, ko je za tu opciju raspoložen. Svakako i u Dobroti ima ugostiteljskih objekata, a tokom sezone se organizuju i izleti do Mamule, Žanjica i Plave špilje.

Perast

Na mestu gde se spajaju Risanski i Kotorski zaliv sa jedne i Tivatski sa druge se nalazi i najuži deo Bokokotorskog zaliva, nazvan Verige.

A prekoputa ovog tesnaca se nalazi još jedno interesantno letovalište. U Perastu, prema podacima zvaničnog popisa živi tek oko 350 stanovnika.

U neposrednoj blizini se nalaze i dva čuvena ostrva, Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe. Inače je Perast posebno poznat po arhitekturi.

Perast

Perast / Foto: Olga Ječmenica

Kao i celo mesto, tako su i plaže ovde specifične. Nisu organizovane ni prostrane, već omanje i prekrivene betonom. Ali zato u okolini Perasta postoje baš one fine, ušuškane plaže, na kojima ćete uživati.

(A.B./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strajo

    Preporučio bih skrivenu plažu PECKA- koja se nalazi u blizini Tivta,odnosno poslije Luštica BAY i Almara plaže,bez ležaljki,suncobrana,kafića,sakrivena u kamenolom,sa pjeskom i mirom i tišinom,a voda kristalna,takođe RT VESLO,na poluostruvu Luštica se takođe nalazi,malo naselje,bez plaža,čista priroda na stijenama,sa prirodnim "turskim" kupatilima,a voda,to je već poseban doživlja. Provjerite,guglajte,nećete se pokajati!

  • Vanja

    Rose, Orahovac,Ljuta,Zanjice... odlicno !

  • dragan

    Kakva Grčka 🇲🇪najljepša

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima