≫ 

Omiljeno špansko letovalište srpskih turista moglo bi drastično da poskupi ove godine

Kakva će biti situacija u Ljoret de Maru?

  • 8
Ljoret de mar, Lloret de Mar Ljoret de Mar / pixabay.com

Nemoguće je ne postaviti pitanje da li će Španija ove godine biti atraktivna kao ranijih godina za letovanje? A odmah uz to sledi i pitanje da li će poskupeti ili ne?

Zemlja se kao i mnoge druge polako otvara, a Španci se trude da sve organizuju što bolje oko dolaska turista.

Prema zvaničnim podacima, na području cele Španije je obolelo ukupno 288.058 ljudi. U kritičnom stanju se nalazi njih 617, a preminulih je 27.134. Posmatrajući trenutno aktuelnu epidemiološku situaciju, zemlja uvodi mnoge mere, koje će se svakako dopasti turistima.

Ljoret de Mar - letovanje za svakoga

Jedno od najpoznatijih letovališta u području Costa Brava svakako je i Ljoret de Mar. Budući da se nalazi u blizini Barselone, smatra se naročito atraktivnim zbog položaja, a zatim i zbog odličnog noćnog provoda.

Međutim, iako je mesto okarakterisano kao idealno za one koji uživaju u noćnom životu, u Ljoret de Mar će se svakako i porodice sa decom lepo provesti.

Da li će Španija poskupeti ili ne?

Oprečna su mišljenja o ovoj temi, te jedne tvrde da će letovanje u Španiji biti skuplje nego ranije, dok drugi smatraju da će Španci upravo povoljnim cenama pokušati da pridobiju što više turista.

Ipak, brojke govore same za sebe.

Tako bi letovanje za dvoje u drugoj polovini jula u mestu Ljoret de Mar moglo da bude plaćeno tek oko 500 EuR. U pitanju je usluga smeštaja u hotelu, koji ima samo jednu zvezdicu, a u čijoj blizini se nalazi plaža.

Podrazumeva se da toj ceni treba svakako dodati i cenu karte od Beograda do Barselone i nazad, a koja iznosi trenutno oko 20.000, ali i cenu transfera od Barselone do Ljoret de Mar.

Kada su u pitanju hoteli nešto bolje kategorizacije, naravno da je i cena viša.

U slučaju da se odlučite za smeštaj u hotelu sa tri zvezdice, takođe u drugoj polovini meseca jula, za 10 noćenja za dve osobe je potrebno da izdvojite od oko 700 evra do oko 1.000.

Ljoret de mar, Lloret de Mar Ljoret de Mar / pixabay.com

Poznato je da u letovalištu u Ljoret de Mar postoje i hoteli više kategorizacije. A ako su upravo takvi smeštajni objekti vaš izbor, onda treba da znate da najjeftiniji hotel te vrste nudi smeštaj za oko 850 evra. Isto važi i za drugu polovinu jula, za dve osobe i 10 noćenja.

A ukoliko dve osobe žele da borave u jednom od najskupljih hotela u ovom letovalištu, onda bi za 10 noćenja trebalo da izdvoje oko 1.400 evra.

Što se tiče ponude turističkih agencija, ona još nij kompletna, ali ono što se može primetiti, jeste da su cene vrlo šarolike. Na prvom mestu cena zavisi od broja osoba koje putuju, zatim od izbora hotela, te naravno od perioda kada odlučite da letujete.

Svakako treba imati da aranžmane za Ljoret de Mar primarno nude agencije, koje su fokusirane na mladalačka putovanja. Ali svakako u njemu ima mesta i za starije turiste.

U ponudi agencija se može naći letovanje u ovom španskom letovalištu za dve osobe, u drugoj polovini jula, za 10 noćenja od oko 650 evra do oko 900. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom ili polupansiona, a tome svakako treba dodati i cenu prevoza.

Video: Grci okupirali plaže, ljudi se zabavljaju kao da je jek sezone i da korona nije prisutna

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Popokatepetl

    12. jun 2020 | 18:55

    Ko god nije bio a zeli, posavetovao bih ga da zaobidje ovo mesto, ima mnogo boljih i lepsih, osim ako ne volite Paraliju.

  • Перагеније

    12. jun 2020 | 21:30

    За сличан новац можете отићи на МНОГО боље место - Мајорку. Нема додатних трошкова за превоз - све је урачунато у аранжман. Избегавајте БАШ јефтине хотеле. Јефтинији део је и највећи, Ел Аренал. То је отприлике 5 Љорета,само тај део, на око 8км од Палме.

  • Mica

    12. jun 2020 | 20:41

    Ovo mesto je lepse od Paralije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA