≫ 

Ovde je cena najniža: Iako relativno mlado, posetite jedno od najzanimljivijih letovališta u Turskoj

Gotovo svaki hotel nudi i besplatno korišćenje bazena, a usluga je bazirana ili na All inclusive ili na Ultra all inslusive...

  • 0
Alanja, Turska Alanja / Foto: Pixabay

Sa prosečnom godišnjom temperaturom od oko 27,5 stepeni, tursko letovalište Alanja se može pohvaliti dugom sezonom, koja neretko traje i do novembra. Mada, to je tek jedna od prednosti ovog letovališta. Alanja je poznata i po izuzetno velikom broju smeštajnih objekata različitog tipa i kategorizacije.

Turizam u Alanji

Iako je u pitanju relativno mlado letovalište, s obzirom na to da je masovniji turizam počeo tek 80-ih godina prošlog veka, Alanja je danas jedno od najzanimljivijih letovališta u Turskoj.

Zauzima površinu od skoro 1.600 kvadratnih kilometara, a u gradu živi skoro 250.000 ljudi.

Većina stanovnika je upućena na turizam, koji učestvuje sa skoro 10% u državnom budžetu. Osim turizmom, stanovnici Alanje se bave i poljoprivredom, a posebno su poznati agrumi koji se uzgajaju u ovoj regiji. Gaje se i avokado, paradajz i banane, kao i krastavac i druge kulture. Ipak, akcenat je stavljen na turizam i uslužne delatnosti.

Najjeftinije tursko letovalište

U poređenju sa drugim letovalištima u Turskoj, Alanja definitivno ima trenutno najkonkurentnije cene.

Posebna je prednost što deca imaju brojne pogodnosti, pa u zavisnosti od hotela do hotela ili ne plaćaju boravak ili plaćaju, ali upola manju cenu od odraslih gostiju.

Uz to je dobro napomenuti da većina hotela nude uslugu All inclusive ili Ultra all inclusive.

Za 9 noćenja u hotelu sa 3 zvezdice u Alanji, u drugoj polovni jula meseca, četvoročlana proodica bi trebalo da plati oko 1.000 evra. Naravno da se cene razlikuju u tom slučaju, a primarno u zavisnosti od lokacije hotela, kao i od usluge, budući da je Ultra all inclusive svakako skuplja nego samo usluga All inclusive. U tom slučaju se cene mogu kretati i do čak 3.300 evra.

Alanja, Turska Foto: Pixabay

Kada su u pitanju hoteli sa 4 zvezdice u Alanji, cena boravka u istom periodu za dvoje odraslih i dvoje dece se kreće od oko 1.000 evra pa do 3.400 evra.

Budući da su cene boravka u hotelima sa 3 i sa 4 zvezdice približne, uvek je bolje odabrati hotel više kategorizacije.

Najniža cena smeštaja u hotelu sa 5 zvezdica, koji je oko 6 kilometara udaljen od centra Alanje na bazi 9 noćenja iznosi oko 1.850 evra za četvoročlanu porodicu u toku druge polovine jula meseca. Iako je udaljen oko 20 kilometara od centra letovališta, taj hotel kategorisan sa 5 zvezdica je najskuplji. U njemu smeštaj za četvoročlanu porodicu, odnosno za dvoje odraslih i dvoje dece iznosi oko 5.500 evra za 9 noćenja.

Gotovo svaki hotel nudi i besplatno korišćenje bazena, a usluga je bazirana ili na All inclusive ili na Ultra all inslusive.

Alanja, Turska Foto: Pixabay

Svemu ovome treba dodati i cenu prevoza, koja nije zanemarljiva.

Međutim, cene letovanja u Alanji preko turističkih agencija su, ipak nešto povoljnije. Tako je, recimo, potrebno izdvojiti oko 1.500 evra za boravak u hotelu sa 4 zvezdice na bazi usluge All inclusive za 10 noćenja u drugoj polovni jula meseca za 2 odrasle osobe. U cenu je uključena i povratna karta na relaciji Beograd – Antalija.

Ukoliko se odlučite za letovanje na bazi 7 noćenja krajem juna meseca, u hotelu sa 4 zvezdice u Alanji, cena po osobi iznosi oko 600 evra. Osim smeštaja na bazi All inclusive usluge, u cenu je uračunata povratna avionska karta od Beograda do Alanje, kao i sve aerodromske takse.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA