• 1

Ovde sezona traje cele godine: Najzelenije letovalište Turske kao oaza za porodični odmor

Prekrivena finim sitnim peskom, plaža u ovom letovalištu je duga čak oko 15 kilometara

  • 1
Belek, Antalija, Turska

Belek / Foto: Pixabay

Luksuz i elegancija, borove šume i arheološka nalazišta, sve su to asocijacije na letovalište Belek, koje je od aerodroma u turskom gradu Antalija udaljeno tek oko 40 kilometara.

Borove šume i miris eukaliptusa zaslužni su za to što se Belek smatra nazelenijom oblašću u celoj zemlji. A sa oko 300 sunčanih dana godišnje, može se pohvaliti sezonom koja bezmalo traje u toku čitave godine.

Boravak u rizortu kao sinonim luksuza

Većima hotela u Beleku je visoke kategorizacije, te su ovenčani sa 4 ili 5 zvezdica. A svi oni nude gostima i mnogo dodatnih sadržaja, tako da praktično i nemaju potrebe da izlaze iz rizorta, sem ako žele da odu na neki od organizovanih izleta.

U zavisnosti od kategorizacije samog hotela, usluga je na bazi All inclusive ili Ultra all inclusive. A u turističkim kompleksima je gostima svašta zanimljivo na raspolaganju... otvoreni i zatvoreni bazeni sa brojnim atrakcijama, po nekoliko restorana u kojima se služe specijaliteti iz različitih zemalja, tematski kafići i barovi i naravno hotelska plaža, sa bogatim sadržajima.

Spa i wellness centar ima skoro svaki rizort u Beleku. Pojedini gostima pružaju mogućnost i da uživaju u različitim sportskim aktivnostima. Organizuje se i škola tenisa i ronjenja, a većina rizorta ima i mnoštvo terena za različite sportove.

Plaža u Beleku

Osim turista iz celog sveta, koji mogu sebi da priušte letovanje u Beleku, ovde dolazi i lokalno stanovništvo i to baš zbog plaže.

Prekrivena finim sitnim peskom, plaža u ovom letovalištu je duga čak oko 15 kilometara. Tirkizno plavo more, ali i bogato zelenilo, zaslužni su za činjenicu da se Belek smatra oazom za porodični odmor.

Zbog čistoće mora, plaža u ovom letovalištu je ponosni nosilac priznanja poznatog kao Plava zastava.

Na području grada se nalazi čak 7 izvora mineralne vode.

Raj za ljubitelje golfa i za najmlađe turiste

Iako u Beleku zaista uživaju svi gosti, letovalište je posebno interesantno golferima iz celog sveta, kako amaterima, tako i onima koji se tim sportom profesionalno bave.

Nacionalni golf park je smešten upravo ovde i u njemu se održavaju brojna takimičenja, kada Belek posećuju poznati golferi iz celog sveta.

Za decu su dostupne posebne atrakcije, a gotovo svaki od 30-ak rizorta ima i svoj akva park, u kome najmlađi gosti mogu da uživaju.

Tematski park The land od legends je posebno interesantan i deci, ali i odraslima. Zahvaljujući brojnim atrakcijama se slobodno može uporediti sa čuvenim Diznilendom.

Da li ste vi posetili Belek? Kakve utiske nosite iz ovog letovališta?

(A.B./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nedim

    Turska dosta posječa geografski na Jugoslaviju samo što je veča i raznovrsnija zemlja na Balkanu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima