• 7

Može se i u Turskoj letovati za 230 evra, ali postoji jedna caka na koju nije spreman svako

Ako ste spremni da provedete u autobusu i do 25 sati, onda možete letovati za 230 evra

  • 7
turska

foto: pixabay.com

Počev od 12. juna je Turska dozvolila ulazak stranim turistima, a sve je to umnogome povećalo interesovanje turista za letovanje u ovoj zemlji.

Turska jeftinije, ali autobusom

Ranije je bilo uobičajeno da u toku letnje sezone budu organizovani čarter letovi, što je u velikoj meri olakšavalo letovanje u Turskoj.

Naravno da su i sada te opcije u ponudi, ali i one koje podrazumevaju autobuski prevoz. Međutim, ako niste spremni da u autobusu provedete čak i duže od jednog celog dana i noći, onda je možda bolje i da ne razmišljate o ovoj opciji.

Primera radi, do jednog od najčuvenijih turskih letovališta, Kušadasija, putovanje autobusom u proseku traje oko 25 sati, plus – minus koji sat.

Koliko košta letovanje u Turskoj?

Ukoliko odlučite da krajem jula letujete u Kušadasiju, cena za 10 noćenja u dvokrevetnoj sobi iznosi oko 230 do 300 evra po osobi u hotelu sa 2 zvezdice, dok je oko 320 do 440 evra cena u hotelu, koji ima 3 zvezdice.

Krajem avgusta su predviđene za nijansu niže cene i kreću se od oko 230 do oko 320 evra u drugoj polovini tog meseca.

Ako je vaš izbor smeštaj u hotelu sa 4 zvezdice, cena je krajem jula oko 790 evra, a oko 710 evra krajem avgusta.

Kušadasi

Kušadasi / Foto: Pixaxbay

Letovalište Sarimsakli je takođe interesantno mnogima, a cene se kreću od oko 500 evra po osobi krajem jula u hotelu sa 2 zvezdice, pa do oko 420 evra na samom kraju avgusta.

U hotelu sa 3 zvezdice se cene kreću od oko 480 evra do oko 400 evra, krajem avgusta, odnosno početkom septembra.

Nešto više od 900 evra košta letovanje u Sarimsakliju na bazi 10 noćenja uz odabranu uslugu krajem jula, kao i početkom avgusta, u dvokrevetnoj sobi. A skoro 800 evra iznosi sve to isto, ali krajem avgusta meseca.

Našim turistima su interesantna letovališta i Antalija, ali i Kemer, Alanja i Marmaris. A ono što je dobro kada je u pitanju letovanje u Turskoj autobusom jeste veliki broj hotela, koji su em različite kategorizacije, em nude različit tip usluga, pa samim tim svako može pronaći smeštaj i uslugu koja mu u potpunosti odgovara.

(A.B./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    Ja sam u Albaniji ,Saranda u Ksamilu cene manje nego kod nas dosla kolima 930 km smestaj jeftin i odusevljena.Imala predrasude,ovde je spoj Grcke Italije i Albanije. Dolazimo opet sigurno.

  • Bojan

    Ne vidim što bi se kočio busom za 250 ili 300 e 20+ sati po smeru kad su povratne karte Turkishem Beograd Antalija ili Beograd Bodrum 150 e po osobi, tako da avio prevoz i hotel 10 pp početkom juna izađe oko 330 e ili 10 All i avio prevoz za 400 e

  • tea

    ako ides na odmor idi kao covek da te drugi sluzi i da kazes da si bio na odmoru.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima