≫ 

Ovo tursko letovalište je u Srbiji potpuno nepoznato, a ima čak 300 sunčanih dana godišnje

Vreme je da ispravimo ovu grešku

  • 1
Didim, Turska foto: printscreen/youtube/sahilturu.com

U svetlu trenutnih događaja su se mnogi turisti iz naše zemlje jednostavno preorjentisali i odlučili za letovanje u Turskoj

Prema najnovijim podacima, ulazak u ovu zemlju je dozvoljen našim turistima, uz obavezu koja važi za sve i na snazi je od 12. juna. Svi koji ulaze na teritoriju Turske imaju obavezu da ispoštuju zahteve nadležnih, te da se podvrgnu propisanom pregledu na Covid-19.

Osim Antalije i Kušadasija, poznata su i turska letovališta Alanja, Kemer i Bodrum. Međutim, turska obala nudi i mnoga druga zanimljiva letovališta, a samo jedno među njima je i Didim.

Odmor na Egejskom moru

Ovo letovalište se nalazi u zalivu Guluk i pripada oblasti Altinkum. Oko 100 kilometara je udaljeno od Bodruma.

S obzirom na to da se naziv oblasti slobodno prevodi kao zlatni pesak, nema sumnje da ćete biti u najmanju ruku oduševljeni plažama u Didimu, koje su baš takvim peskom i prekrivene. Ima ih tri i tako i nose nazive: Prva, Druga i Treća plaža. A svaka od njih je uređena i poseduje sve neophodne sadržaje, uključujući i sasvim dovoljno prodavnica i ugostiteljskih objekata.

Osim hotela najviše kategorizacije, ovde su dostupni i hoteli sa 3 i 4 zvezdice, ali i aparmtani, tako da nema nikakve bojazni što se smeštaja tiče. 

Zanimljivo je pomenuti da je Didim letovalište, koje je dostupno praktično tokom cele godine, budući da ima čak oko 300 sunčanih dana godišnje u proseku.

Zanimljivosti o Didimu 

Didim, Turska foto: printscreen/youtube/sahilturu.com

Ljubiteljima istorije će se naročito svideti okolina ovog letovališta. Smatra se da su grad stvorili Grci, kolonisti sa ostrva Krit.

Ovde se nalaze i ostaci antičkog svetilišta, koje je bilo posvećeno starogrčkom bogu Apolonu. Tu možete videti i glavu meduze, koja se nalazi u podnožju samog hrama.

A ako odlučite da letujete baš ovde, ne propustite da posetite i drevni grad Milet, u kome je rođen čuveni starogrčki matematičar Tales, a koji se takođe nalazi u blizini ovog letovališta.

Video: Albanija se uzda u turiste sa Balkana, jedino im oni mogu spasiti sezonu

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA