≫ 

Nekada preko Albanije u Grčku, a sad u Albaniju zbog Grčke: 3 letovališta koja će vas oduševiti

Možda je baš ova godina pravo vreme da upoznamo Albaniju

  • 35

U vreme pandemije korona virusa kada nam je zabranjen pristup omiljenim letnjim destinacijama, mnogi Srbi počeli su da razmišljaju o Albaniji. Istovremeno, i Albanci sami priznaju da su im turisti sa Balkana prekopotrebni stoga trebalo bi razmisliti o prelepoj obali na kojoj možete uživati podjednako kao u Crnoj Gori ili Grčkoj, pa čak i po nešto nižim cenama.

Valona

Valona Valona / pixabay.com

Letovalište na obalama Jonskog mora je ujedno i druga luka u Albaniji po veličini. Pored toga što se razvija u turističkom smislu, Valona je nadaleko poznat trgovački centar zemlje.

Ipak, s obzirom na to da je u pitanju lučki grad, plaže su malo udaljene od centra, a ima ih sasvim dovoljno za svačiji ukus. Jedna od napoznatijih je Narti, a turisti često posećuju i gradsku plažu.

Mnoštvo zanimljivih noćnih klubova, barova i kafića čini Valonu posebno omiljenim letovalištem mlađe populacije.

Drač

drač Drač / Foto: Pixabay

Kada je krajem prošle godine luku Drač u Albaniji pogodio razoran zemljotres, više od 5 hiljada ljudi je ostalo bez krova and glavom. Bilo je i žrtava, čitavi stambeni, ali i pojedini smeštajni objektu su bili potpuno srušeni.

Sasvim je očekivano da su se mnogi pitali da li će Drač uspeti da se izbori sa tolikom štetom, a onda je stigla sjajna vest. Značajna novčana sredstva su prikupljena tokom Međunarodne donatorske konferencije, održane u Briselu. Zato i postoji mišljenje da će se ovo letovalište ipak oporaviti do početka sezone.

More u Draču je odlično za porodice sa malom decom i neplivače, jer je ulaz u vodu većim delom postepen i dug. Plaže su posebna atrakcija u Draču, koji je uz to i najveća albanska luka.

Odlična povezanost sa Tiranom, odnosno sa aerodromom čini upravo Drač posebno atraktivnim za turiste iz naše zemlje.

Saranda

Saranda Saranda / pixabay.com

Baš prekoputa ostrva Krf se nalazi ovo popularno albansko letovalište. Brojne uređene i divlje plaže, stabla limuna i maslina, preko 300 sunčanih dana u toku godine su sasvim dovoljni razlozi za letovanje u Sarandi.

U letovalištu postoje brojni hoteli različite kategorizacije, ali i restorani i kafići, odnosno sve ono što je potrebno za kvalitetan odmor. Posebno se među turistima ceni bogat i kvalitetan noćni provod u ovom letovalištu.

Saranda je poznata i po neverovatnom spomeniku prirode. Takozvano Modro oko je naziv za 18 kraških izvora vode, koji se nalaze na oko 25 kilometara udaljenosti od ovog letovališta.

Video: Bogata istorija i snažno prijateljstvo sa Srbima: Evo zašto morate da posetite Krf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    19. jul 2020 | 13:52

    Pre ću kući oraniju napuniti vodom i krčkati se u njoj nego u albaniju otići.

  • Aleksandar

    19. jul 2020 | 15:04

    U Albaniju ne idem sve i da mi plaćaju da odem tamo! To isto važi i za Hrvatsku!

  • ina

    19. jul 2020 | 14:04

    Idi u oraniju onda ko te pita sta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA