• 0

Kako u praksi izgleda rezervacija ležaljki na plažama u Italiji?

Jedna od novina u Italiji jeste i rezervacija mesta na plažama

  • 0
amalfi

foto: pixabay.com

Sada kada pandemija korona virusa u jednom od najvećih evropskih žarišta polako jenjava, donete su neke nove mere. Italija do danas beleži blizu 250.000 obolelih i 35.190 preminulih, dok se u kritičnom stanju nalazi 42 pacijenta.

Granice zemalja Evropske Unije su otvorene, pa se shodno tome očekuje i veći priliv turista u Italiju.

Podrška turizmu i nove mere

Prema rezultatima nedavno sprovedenih anketa, čak oko 93% Italijana će ove godine odmarati u svojoj zemlji.

Želeći da to podrži, Vlada je donela Uredbu, koja omogućuje davanje vaučera svim Italijanima u iznosu od 500 evra za plaćanje smeštaja u zemlji. Mada takozvani bonus za odmor ne prihvataju svi hoteli, mnogi stanovnici Italije su ipak odlučili da ne napuštaju zemlju zarad odmora ove godine.

U različitim regionima su predviđene različite mere zaštite. Naravno, socijalno distanciranje se mora poštovati, kao i obavezna dezinfekcija, što se svakako odnosi i na plaže.

Plaže se moraju rezervisati samo u nekim regijama i to uglavnom samo one, koje su u privatnom vlasništvu.

U oblasti Kapmanje, gde su čuvena letovališta Positano i Amalfi je uveliko uveden sistem za rezervacije mesta na plažama. Za to se koriste telefonske aplikacije, a termini su ograničeni. Tako posetioci biraju da li će na plaži boraviti između 7 i 13h, između 13 i 19h ili u toku celog dana. Na pojedinim plažama u toj oblasti je omogućeno i naručivanje pića i hrane iz lokalnog bara unapred, kako bi posetioci izbegli čekanje.

Zanimljivo je da čak i na plažama, na kojima se ne naplaćuje ulaz u toj regiji, posetioci imaju obavezu da pozovu broj 089763810 i rezervišu svoje mesto. A obavezni su i da plate 1 evro ma dnevnom nivou za boravak na plaži ako nisu stanovnici Italije.

Stanovnici oblasti Ligurija imaju mogućnost da posete specijalizovane sajtove, na kojima su navedene infromacije o zauzetosti plaža i na njima nije obavezna rezervacija.

Na plažama u regiji Toskane su posetioci u obavezi da ostave ime i prezime prilikom posete, kako bi usled ustanovljavanja da je neko pozitivan na korona virus bio lakše pronađen.

Ležaljke i suncobrani su na svim plažama postavljeni na propisnoj udaljenosti, a dezinfekcija se redovno vrši u skladu sa propisanim merama.

(A.B./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima