• 13

Srbima sve manje zanimljiv: Šta se desilo sa nekada popularnim Kušadasijem?

Pored toga što već godinama unazad Kušadasi važi za jedno od najpopularnijih letovališta u ovoj zemlji, svakako ga mnogi biraju i zbog povoljnijih cena...

  • 13
Kušadasi

Foto: Privatna arhiva

Da li je Kušadasi isto onoliko popularan među srpskim turistima kao prethodnih godina - veliko je pitanje. Ali je, ipak mnogo značajnije to što putnici iz Srbije mogu da letuju u Turskoj bez ikakvog opterećenja.

Tačnije, zemlja je otvorila svoje granice za avio-saobraćaj koji se nesmetano odvija. A od nedavno je otvorena i teritorija Bugarske za tranzit, pa se do omiljenog turskog letovališta može stići i drumskim putem.

Najpopularnije tursko letovalište

Pored toga što već godinama unazad Kušadasi važi za jedno od najpopularnijih letovališta u ovoj zemlji, svakako ga mnogi biraju i zbog povoljnijih cena.

Međutim, možda razlog za manji broj srpskih turista u Kušadasiju ovog leta treba tražiti u trenutno aktuelnoj situaciji. Naime, s obzirom na to da je do skoro bio dozvoljen samo avionski saobraćaj, a da Kušadasi nema aerodorom, to su se mnogi odlučivali za druge destinacije. A možda je i razlog za pad interesovanja jednostavno činjenica da je većina srpskih turista, koja bira Tursku za letovanje, već imala prilike da upozna ovo mesto, pa je sad vreme da upozna i druga.

No, bilo kako bilo, u Kušadasiju u ovom trenutku boravi mnogo stranih turista i sve je u najboljem redu.

Inače, Turska spada u jednu od onih zemalja koja je pružila adekvatan odgovor tokom pandemije i preduzela vrlo oštre mere za uspostavljanje turizma. Do sada je zabeleženo 238.450 obolelih, dok je preminulih 5.815 i u kritičnom stanju njih 586.

Cene u Kušadasiju su vrlo slične prošlogodišnjim. Međutim, za razliku od toga, u Bodrumu su se, recimo, mnogi britanski turisti požalili na visoke cene, što je za njih svakako predstavljalo prilično neprijatno iznenađenje.

Kušadasi

Foto: Privatna arhiva

U Turskoj je na snazi mera koja podrazumeva obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru. Svakako se gostima hotela meri temperatura, a isto pravilo važi i za sve ostale objekte poput restorana, kafića, prodavnica i tržnih centara, recimo.

Obavezno socijalno distanciranje se maksimalno poštuje, a svima su gotovo na svakom kroaku širom ovog letovališta dostupna i dezinfekciona sredstva. Gužve, istina nema, pa ko bude imao sreće da letuje u Turskoj, nema sumnje da će u potpunosti uživati u odmoru.

(A.B./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    Korona i kriza

  • паун 54

    НЕКА ВРАТИ АЈА СОФИЈУ ПРАВОСЛАВЉУ, ПА ЋЕ БИТИ И ТУРИСТА

  • Maca

    Ne mrzim nikoga ali zašto da nosim svoj novac u tursku, hrvatsku... Koji nam sve najlošije žele i svaku priliku iskoriste da nam nanesu štetu. Meni su naše banje draže i još su zdravije od to mora a još će taj bovac koji potrošim da pomogne mom narodu i na kraju i meni. Ako već more onda idem tamo gde me vole i meni (srbiji) sve najbolje žele kao Grčka, Izrael, Kipar, možda francuska ili bugarska, Kuba, brasil, Portugal.... Kao zadnjih 20 godina ja ću na naše jezero, u našu banju, neku planinu (Srbija ili RS jahorina, nevesinje, bileca...)

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima