≫ 

Srbima sve manje zanimljiv: Šta se desilo sa nekada popularnim Kušadasijem?

Pored toga što već godinama unazad Kušadasi važi za jedno od najpopularnijih letovališta u ovoj zemlji, svakako ga mnogi biraju i zbog povoljnijih cena...

  • 13
Kušadasi Foto: Privatna arhiva

Da li je Kušadasi isto onoliko popularan među srpskim turistima kao prethodnih godina - veliko je pitanje. Ali je, ipak mnogo značajnije to što putnici iz Srbije mogu da letuju u Turskoj bez ikakvog opterećenja.

Tačnije, zemlja je otvorila svoje granice za avio-saobraćaj koji se nesmetano odvija. A od nedavno je otvorena i teritorija Bugarske za tranzit, pa se do omiljenog turskog letovališta može stići i drumskim putem.

Najpopularnije tursko letovalište

Pored toga što već godinama unazad Kušadasi važi za jedno od najpopularnijih letovališta u ovoj zemlji, svakako ga mnogi biraju i zbog povoljnijih cena.

Međutim, možda razlog za manji broj srpskih turista u Kušadasiju ovog leta treba tražiti u trenutno aktuelnoj situaciji. Naime, s obzirom na to da je do skoro bio dozvoljen samo avionski saobraćaj, a da Kušadasi nema aerodorom, to su se mnogi odlučivali za druge destinacije. A možda je i razlog za pad interesovanja jednostavno činjenica da je većina srpskih turista, koja bira Tursku za letovanje, već imala prilike da upozna ovo mesto, pa je sad vreme da upozna i druga.

No, bilo kako bilo, u Kušadasiju u ovom trenutku boravi mnogo stranih turista i sve je u najboljem redu.

Inače, Turska spada u jednu od onih zemalja koja je pružila adekvatan odgovor tokom pandemije i preduzela vrlo oštre mere za uspostavljanje turizma. Do sada je zabeleženo 238.450 obolelih, dok je preminulih 5.815 i u kritičnom stanju njih 586.

Cene u Kušadasiju su vrlo slične prošlogodišnjim. Međutim, za razliku od toga, u Bodrumu su se, recimo, mnogi britanski turisti požalili na visoke cene, što je za njih svakako predstavljalo prilično neprijatno iznenađenje.

Kušadasi Foto: Privatna arhiva

U Turskoj je na snazi mera koja podrazumeva obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru. Svakako se gostima hotela meri temperatura, a isto pravilo važi i za sve ostale objekte poput restorana, kafića, prodavnica i tržnih centara, recimo.

Obavezno socijalno distanciranje se maksimalno poštuje, a svima su gotovo na svakom kroaku širom ovog letovališta dostupna i dezinfekciona sredstva. Gužve, istina nema, pa ko bude imao sreće da letuje u Turskoj, nema sumnje da će u potpunosti uživati u odmoru.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    9. avgust 2020 | 23:11

    Evo iz prve ruke da vam napisem iz Kemera. Prbo, na aerodromu se jedino meri temperatura bez zaustavljanja putnika. Sve je veoma cisto i bezbedno. U hotelima su za sve goste uvek dostupne besplatne maske i rukavice, a na svakom koraku imate dezinfekciona sredstva za ruke. U hotelima all inclusive sluze kuvari i ne uzimate sami a hrana je zasticena pleksiglasom. U liftovima maksimalno dvoje i oznacena su mesta. Definitivno u Kemeru nema slucaja korone vec nekoliko meseci. Ko nije koristio odmor, neka iskoristi last minute, odlicno je. Temperatura mora 29 C, spoljne se krecu od 31 do 39 C. Zaista je maksimalno bezbedno i na plazama, jer su lezaljke udaljene 2 m u svakom smeru.

  • Maya

    9. avgust 2020 | 22:56

    Mislim da je presudila Aja Sofija

  • DDF

    9. avgust 2020 | 22:04

    Turska ima daleko lepsih i boljih morskih letovalista,nego kusadasi,za isti novac ili 50-100€ vise...kao i grcka,velikoj vecini je dosta vise severa grcke i postalo je svima zanimljiva grcka ostrva,jonsko more i sam jug grcke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA