Odlučili ste se za Egipat? Evo da li je bolje izabrati Hurgadu ili Šarm El Šeik

Iskoristite priliku dok nam ne uvedu obavezan PCR test

  • 2
Hurgada foto: pixabay.com

Kao jedna od retkih zemalja koja srpskim turistima do 1. septembra dozvoljava nesmetani ulazak se sasvim sigurno izdvojio Egipat. Iako se ranije vodila polemika oko bezbednosti u ovoj zemlji, nadležni uveravaju da je ona na zadovoljavajućem nivou i da nema nikakve bojazni.

Mada u Egiptu postoje i druge destinacije, dve su najpopularnije među našim turistima.

Najpoželjnija egipatska destinacija

Sa valjanim razlogom se letovalište Hurgada u Egiptu karakteriše kao dragulj Crvenog mora. Izuzetno duga obala, lepo uređene i prostrane plaže, odlična usluga. Sve su to činjenice koje se odnose na ovo letovalište, pa nije ni čudno što se mnogi naši turisti lako odluče upravo tu da letuju.

Prosečna temperatura mora ovde je idealna i iznosi oko 28 stepeni. Osim zlatnog, finog, sitnog peska, ovo letovalište karakteriše i tirkizno plavo more.

Egipatski hijeroglifi, bilbord, turizam. reklama, Beograd Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Inače se Hurgada sa pravom smatra pravim rajem za ljubitelje ronjenja.

Većina hotela, kojih ovde ima oko 300 nude uslugu All inclusive. Uprkos njihovoj kategorizaciji i odličnoj usluzi, Hurgada generalno važi za letovalište koje je povoljnije, kada se poredi sa drugim egipatskim letovalištima, a primarno sa Šarm El Šeikom.

Pored toga što nudi brojne atrakcije, smatra se i odličnim izborom za mlade, budući da je letovalište poznato po bogatom noćnom provodu.

Ljubitelji šopinga će takođe ovde uživati, jer prodavnica različite robe ima na svakom koraku. I ne zaboravite da se cenkate, jer to uobičajeno u ovoj zemlji.

Dahab Foto: Pixabay/Dahab

Za pristalice aktivnijeg odmora se isto preporučuje letovanje u Hurgadi, zbog sjajnih izleta na koje mogu otići.

Mondensko egipatsko letovalište

Ako za Hurgadu važi da je dragulj Crvenog mora, onda za Šarm El Šeik važi da je dragulj Sinaja.

Mahom luksuzni hoteli i rizorti su osnovno obeležje ovog egipatskog letovališta, smeštenog na samom jugu Sinajskog poluostrva.

Ronjenje je definitivno jedna od akrivnosti, koju ne bi trebalo da propustite tokom letovanja u ovom delu Egipta. Osim mogućnosti da ronite u blizini obale, organizuje se i izlet brodićem, koji ljubiteljima ronjenja omogućuje da se na najlepši način upoznaju sa lepotama Crvenog mora.

U ovom letovalištu, koje takođe karakterišu lepo uređene i prostrane plaže se nalazi i Stari market. Ako zaista želite da upoznate kulturu egipatskog naroda, onda je najbolji način da posetite ovo mesto i uživate i svim onim istočnjačkim mirisima i bojama.

Kao i u Hurgadi, tako i ovde važi nepisano pravilo o cenkanju.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA