≫ 

Letovanje u Hrvatskoj skupo za srpski džep? Otkrivamo da li su pale cene na Hvaru

Ukoliko se odlučite da letujete na ostrvu Hvar, onda morate znati kako se kreću cene

  • 13
Hvar Foto: Pixabay

Ne samo da je Hvar jedno od najlepših hrvatskih ostrva, već i jedno od omiljenih destinacija za turiste sa nešto dubljim džepom.

Osim Starog grada, na Hvaru su posebno interesantni zapadni delovi ostrva za turiste. Za ljubitelje nešto aktivnijeg odmora, ali i ronjenja i surfinga su zanimljiviji južni i severni deo ostrva.

Cene letovanja na Hvaru

Pod pretpostavkom da ćete samostalno organizovati prevoz, trenutno najjeftinija opcija smeštaja iznosi 33 evra u apartmanu sa 3 zvezdice, koji je udaljen od centra grada oko 850 metara.

Cene privatnog smeštaja na Hvaru se kreću od oko 35 pa do 110 evra, koliko košta pred sam kraj avgusta noćenje u smeštaju udaljenom oko 300 metara od centra grada Hvara. A oko 115 evra košta noćenje u apartmanu, koji je od centra udaljen tek oko 50 metara.

Hvar Foto: Pixabay

Hotel koji ima 4 zvezdice nudi opciju noćenja sa doručkom krajem avgusta po ceni od 100 evra. Od centra grada je udaljen oko 1,3 km i ima sopstvenu plažu.

Trenutno najskuplja dostupna opcija, što se hotela visoke kategorizacije tiče, iznosi oko 370 evra, za uslugu noćenja sa doručkom u hotelu sa 5 zvezdica, koji je od centra grada udaljen tek oko 150 metara.

Zanimljivo je da vikendicu na Hvaru možete iznajmiti za „tričavih“ 500 evra za noć. Osim 4 spavaće sobe, sa 4 ekstra bračna kreveta, u njoj se nalaze, pored ostalih prostorija i 3 kupatila.

Pula, Hvar, Dubrovnik Foto: Pixabay.com

A ako želite da budete smešteni u luksuznoj vili, oko 1,2 km udaljenoj od centra grada, to zadovoljstvo će vas i još 7 osoba najviše koštati ukupno 1.600 evra za jednu noć. I u toj vili se nalaze 4 spavaće sobe i 3 kupatila.

Pojedine turističke agencije nude letovanje na Hvaru, ali je mahom u pitanju opcija sopstvenog prevoza.

Ukoliko se odlučite da letujete na ovom ostrvu, najbolja opcija je avio prevoz do Splita, pa trajektom do Hvara.

Ne zaboravite obavezne mere, koje trenutno važe prilikom prelaska granice sa Hrvatskom, a koje podrazumevaju obavezu dostavljanja validnog PCR testa, ne starijeg od 48 sati do trenutka dolaska na granični prelaz.

Video: Kolona od nekoliko kilometara na hrvatskoj granici: Turisti naglo prekidaju odmor i beže

 

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    24. avgust 2020 | 21:13

    u hrvatsku ni za dzabe.taman da mi daju da letujem kod njih 20 dana besplatno ne hvala

  • владан

    24. avgust 2020 | 21:31

    хладно је море после олује,не летујте у хрватској

  • Boža zemunac

    24. avgust 2020 | 21:43

    Da mi plate ne bi išao kod njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA