• 0

Najpopularniji izleti u Turskoj i Egiptu: Da li ste posetili neke od ovih fenomenalnih atrakcija?

U zavisnosti od toga u kom mestu letujete u Egiptu ili u Turskoj, zavisiće i koji su vam izleti dostupni, ali i najisplativiji

  • 0
Egipat

Foto: Pixabay

Nekome je mrsko da jednostavno 7 ili 10 dana tokom odmora boravi samo u hotelu i ne vidi ništa od okoline. A nekome ja opet upravo to vid idealnog odmora.

Da li je bolje jedno ili drugo, nije tako jednostavno odlučiti, jer svako ima neke svoje navike.

U svakom slučaju, ako se odlučite za letovanje u Turskoj ili Egiptu, vrlo je verovatno da će vas privući ideja da odete na neki izlet.

Međutim, budući da je i dalje na snazi pandemija korona virusa, odnosno brojne mere koje je prate i koje važe u različitim zemljama, to treba prethodno dobro da se o svemu raspitate, kako vam izlet ne bi preseo.

Primera radi, ukoliko trenutno letujete u Hurgadi, a želite da posetite Kairo, biće neophodno da priložite i negativan PCR test. Podrazumeva se da ćete o tome biti informisani ranije od strane zaposlenih u agenciji, koja konkretni izlet organizuje, ali svakako to treba uzeti u obzir, primarno zbog finansija, a zatim i zbog vašeg angažovanja.

Kairo, Egipat

Foto: Pixabay/crocmak

U zavisnosti od toga u kom mestu letujete u Egiptu ili u Turskoj će zavisiti i koji su vam izleti ne samo dostupni, nego i koji su u principu najisplativiji.

Najpopularniji izleti u Egiptu

Da li je moguće otići u Egipat na letovanje, a ne posetiti piramide u Gizi ili Kairo?  Svakako je reč o jednoj od najznačajnijih atrakcija, ali se pre toga treba dobro raspitati o uslovima za odlazak. Poznato je da je reč o celodnevnom izletu, te da se obično na put kreće tokom noći, ali oni koji su imali sreću da posete piramide i glavni grad Egipta su saglasni da toliko angažovanje ipak vredi truda.

Osim obilaska Kaira i piramida u Gizi, jedan od atraktivnih izleta u Egiptu jeste i obilazak Luksora autobusom. I taj izlet je celodnevni.

pustinja, egipat

Foto: Pixabay

Za mališane je jedna od opcija izlet do Aqua parka Sinbad, koji je poznat po velikom broju tobogana za decu i odrasle, ali i mnogim drugim atrakcijama. Ova izleti uglavnom je poludnevni i primenjuje se All inclusive usluga.

A oni koji su željni nekih naročitih atrakcija se mogu odlučiti za safari u pustinji, kojom prilikom se obilazi i beduinsko selo, te se organizuje i jutarnji safari na specijalnim motorima na četiri točka.

Najpopularniji izleti u Turskoj

Izbor letovališta u ovoj zemlji u velikoj meri utiče i na izbor dostupnih izleta. U slučaju da letujete u Alanji recimo, postoji mogućnost da odete na izlet do grada Demre, odnosno antičkog grada Mire. U njemu je rođen Sveti Nikola, a izlet uključuje i krstarenje do ostrva Kekova i Simen, koja su potopljena.

Još jedan od vrlo atraktivnih izleta iz Alanje, ali i letovalištz Kemer uključuje krstarenje brodićima. U slučaju da letujete u Antaliji, kao i u Kemeru i Beleku, možete se odlučiti i za krstarenje luksuznom jahtom.

Poseta akva parku, odnosno delfinarijumu je još jedan od izleta koji je naročito poznat među turistima, odnosno među osobama koje u Turskoj letuju sa decom.

U samom srcu Anadolije se nalazi čuvena Kapadokija, do koje se organizuje istina, vrlo zahtevan izlet. Obično se radi o dvodnevnoj izletu iz Antalije.

kapadokija

Pixabay.com

Jedan od najčešće traženih izleta u Turskoj podrazumeva i obilazak Pamukala. Čuvena Pamučna tvrđava, kako je nazivaju je od Kušadasija udaljena oko tri sata vožnje i definitivno je mesto koje vredi posetiti.

Svi koji borave u turskom letovalištu Sarimsakli, imaju mogućnost da posete stari grad Smirnu, odnosno današnji Izmir, a u normalnim uslovima se organizuju i izleti do grčkog ostrva Lezbos.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima