≫ 

3 destinacije na kojima možete uživati sve do kraja oktobra

Ove zemlje su otvorile svoje granice i za srpske turiste

  • 3
Crna Gora, Kipar, Malta Foto: Shutterstock

Samim tim što je mnogima ove godine letnji odmor propao, ljudi razmišljaju gde zapravo mogu da odmaraju u oktobru.

Posredno su se nametnule određene destinacije, a primarno zato što su te zemlje otvorile svoje granice i za srpske turiste.

Turska i Egipat, ali i Kipar se smatraju trenutno aktuelnim destinacijama u toku oktobra.

Jesenji odmor u Turskoj

Jedno od najpoznatijih letovališta na području južne Turske svakako je Antalija. To mesto je poznato po dugačkim peščanim plažama i hotelima visoke kategorizacije.

Zahvaljujući mediteranskoj klimi koju karakteriše dugo leto, Antalija se nalazi na visokom drugom mestu u celoj zemlji po broju poseta.

Turska Prelepa Antalija / foto: pixabay.com

Ako odlučite da u prvoj polovini oktobra odmarate u ovom turskom letovalištu, biće vam potrebno oko 950 evra za dve osobe. Smeštaj je na bazi 4 noćenja, a usluga je All inclusive, dok se hotel nalazi na oko 6 km udaljenosti od samog centra grada, odnosno od lokalnog aerodroma oko 25 km.

U okviru tog hotela je i plaža duga oko 150 metara, koja je prekrivena šljunkom.

Jedino što je potrebno doplatiti jesu premijum pića, kao i sokovi od svežeg voća, odnosno bezalkoholna i alkoholna pića iz uvoza, kao i sve ostalo što je van ponude.

Svakako treba napomenuti da je ovo cena samo smeštaja, a opcija prevoza je direktan let sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla do lokalnog aerodroma u Antaliji.

Egipat u oktobru

Egipatsko letovalište Hurgada je trenutno vrlo atraktivno, a svakako treba pomenuti i letovališta Marsa Alam i Šarm El Šeik.

Hurgada foto: pixabay.com/Hurgada

Važno je napomenuti i to da je turistima, koji žele da borave u Egiptu neophodno da dostave i negativan PCR test, koji ne sme biti stariji od 72 sata.

Cene u hotelima u ovom letovalištu su posebno povoljne.

Jedna od opcija podrazumeva 532 evra po osobi, a u cenu je uključen i smeštaj u hotelu na bazi izabrane usluge, kao i avionski prevoz. Ono što nije uključeno u cenu jeste usluga viziranja i izdavanja vize, koja po jednom pasošu iznosi 25 dolara.

Hurgada foto: pixabay.com

Međutim, dobra vest je da su sve do 31. oktobra 2020. godine turističke vize za državljane Republike Srbije besplatne u ovoj zemlji.

Letovanje u oktobru na Kipru

Nedavno su svi bili oduševljeni činjenicom da je i ostrvo Kipar otvorilo granice za turiste iz naše zemlje.

Posebno je zanimljivo napomenuti da su i avionske karte dostupne po prilično povoljnoj ceni, što Kipar čini trenutno idealnom destinacijom za srpske turiste.

Pafos, Kipar Pafos / pixabay.com

Ukoliko želite da letujete u čuvenom mestu Aja Napa, trenutno najjeftinija opcija je oko 55 evra po osobi, koliko košta noćenje u hotelu sa tri zvezdice.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    4. oktobar 2020 | 19:03

    Ja sam već rezervisala Kipar, kupila kartu za privatni let za grupe, tako da ću za koji dan na brčkanje. Ali dobra ideja su i ostale dve zemlje, sezona još uveliko traje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA