Seničić otkriva koliko je naših građana otkrilo da je pozitivno na testiranju za letovanje u Egipat

Egipat se pokazao kao veoma pouzdana zemlja u pogledu prevencije širenja epidemije

  • 1
Аleksandar Seničić, more Foto: Medija centar Beograd, Pixabay

Granice za srpske turiste, u doba pandemije korona virusa, prethodnih meseci su se gotovo svakodnevno otvarale ili zatvarale.  Međutim, od 1. jula pa sve do danas Egipat velikodušno dočekuje putnike iz celog sveta, ali uz određena ograničenja.

Od septembra meseca uveden je obavezan negativan PCR test za turiste iz celog sveta, ali svakako ova odluka nije sprečila Srbe da bukiraju aranžmane u agencijama i razbaškare se na prelepim plažama posutim najfinijim peskom.

Kako su mnogi putnici iz naše zemlje pohrlili u Egipat, zapitali smo se da li je imalo onih koji su, nažalost, bili sprečeni da otputuju, ukoliko je PCR test bio pozitivan. 

Takođe, da li će uplaćeni novac biti vraćen turistima?

Kontaktirali smo direktora Jute, Aleksandra Seničića, kako bismo saznali koliko pozitivnih slučajeva je otkriveno među putnicima koji su trebali da putuju u Egipat, ali i da li su turisti na bilo koji način oštećeni u takvim situacijama.

Hurgada foto: pixabay.com

Koliko znam, bilo je samo par takvih slučajeva. Nemam evidenciju, to znaju agencije koje su radile testiranje u svojim prostorijama, a rađeno je testiranje posle i na aerodromu. Na dolasku, koliko znam bilo je samo dvoje ljudi pozitivno, a ovde u agencijama četvoro, ali moram da se ogradim - kazao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija.

Seničić je jasno istakao da turisti nisu ni na jedan način oštećeni, jer su turističke agencije vraćale novac ljudima koji su bili pozitivni na novi virus korone. 

egipat more hurgada foto: pixabay.com

- Za sva putovanja koja su uplaćena posle 15. marta agencije imaju obavezu da vrate novac u slučaju da iz nekog razloga ne može da se izvede putovanje. Kada je konkretno reč o Egiptu, turističke agencije su se reklamirale na taj način da će svim putnicima koji su pozitivni na korona virus vraćati novac. I naravno, vraćali su novac na račun, sa računa agencije na račun korisnika usluga - ispričao je Aleksandar Senićić za portal "Telegraf".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ko

    8. oktobar 2020 | 14:43

    Ko drži ovog lika na ovoj poziciji? Totalno naobavesten čovek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA