Da li će Egipat i Turska pasti u zaborav onog trenutka kada Grčka opet otvori granice?

Učestvujte u našoj anketi

  • 7
Egipat, Hurgada Hotel Carribean World Resort, Soma Bay / foto: Telegraf

Do 15. juna bilo je samo pitanje vremena kada će Grci ponovo otvoriti svoja vrata srpskim državljanima, a nije se previše ni pričalo o izboru destinacije za letovanje - bilo je više nego jasno da će to uprkos koroni i ove godine to biti Grčka.

I dočekasmo taj 15. jun kada je uz brojne peripetije i drame na licu mesta, ali i pritiske srpskih turista Grčka konačno otvorila granični prelaz Kulata-Promahonas.

Sreća pak, nije dugo trajala, pa su već 6. jula zbog pogoršanja epidemiološke situacije odlučili da nam ponovo zatvore svoja vrata.

Međutim, bili su više nego liberalni, te dozvolili svim turistima da iskoriste svoje aranžmane do kraja što je rezultiralo time da su Srbi produžavali aranžmane i uživali i po 20 dana na moru kao da je "zabranjeno voće".

Onima koji nisu otišli na more, brzo je postalo jasno da izbora nema - Crna Gora je tada još uvek kategorično odbijala da otvori granicu, Grčka pod pritiskom EU zatvorila, pa gde onda ići?

E, tada je postalo jasno da moramo da se okrenemo nekim novim destinacijama na kojima smo dobro došli.

Tradicionalno dominantnu poziciju zauzela je Turska, odnosno Alanja i Antalijska regija.

Oni koji se nisu plašili kovida i nisu želeli da se testiraju su zbog cene uglavnom birali Alanju koja se bazira na hotelima u gradu i usluzi na bazi polupansiona.

Alanja, Turska Alanja / Foto: Pixabay

Oni koji su želeli da budu oprezniji birali su neke od all inclusive hotela na Antalijskoj rivijeri i tako sebi osigurali miran odmor pun uživanja, ali i sigurnosti.

S druge strane, pomalo zaboravljeni Egipat se doslovno vratio na velika vrata, a čak se ovog leta prepričavala i izreka da je "Egipat nova Grčka". Što zbog pristupačnih cena, ali i daleko lepšeg mora koje ima Turska, Hurgadom se ove godine pričao samo srpski.

Takođe, za to je "kriva" i zadvoljavajuća epidemiološka situacija koja vlada u ovoj zemlji mesecima.

Đipe Albanija Đipe Beach, Albanija / Foto: Printskrin Instagram/mediterranean.albania

Albanija je takođe bila veliki HIT! Srbi se ovog leta bacili u otkrivanje iste, oduševljeni njenim lepotama i niskim cenama.

Međutim, postavlja se pravo pitanje - da li ćemo sledeće godine kada nam omiljena letovališta budu ponovo dostupna letovati opet samo i isključivo u Grčkoj i Crnoj Gori?

Da li su nam zbog korone nove destinacije prirasle k srcu ili je ova godina bila po svemu specifična, pa tako i po izboru destinacije za letovanje?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AG

    12. oktobar 2020 | 16:18

    Nije mi jasno kako mozete uopste uporediti jednu Grcku sa lkepotama Turske??Turska ima kvalitet,kvantitet,uslugu,ljubaznost,cijene i sve ostalo sto ni jedna zemlja nema,a pogotovo Grcka

  • Н Ж

    12. oktobar 2020 | 16:06

    Што рече један, у Турску и Египат се иде на одмор а у Грчку на летовање и уживање. Само Грчка!

  • MZ

    12. oktobar 2020 | 21:00

    U Tursku ide gospoda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA