• 0

Tursko letovalište u kome je usred oktobra temperatura mora 25 stepeni: Šta čekate?

Još uvek nije kasno za letovanje

  • 0
Alanja, Turska

Alanja / Foto: Pixabay

Iako je u našoj zemlji stigla jesen i temperature su niže, još uvek postoji šansa da uživamo u moru i kupanju. Mnogi naši turisti su ove godine, silom prilika odabrali neka od turskih letovališta za odmor.

Prema trenutno dostupnim podacima, u Turskoj je zaraženo ukupno 342.143 osobe, dok je izlečenih 299.679. Preminulih je 9.080, a u kritičnom stanju se nalazi ukupno 1.408 pacijenata.

Do sada, zemlja se uspešno bori protiv pandemije korona virusa, a našim turistima je gotovo sve vreme ulazak u Tursku dozvoljen, uz poštovanje donetih propisa.

Najposećenije tursko letovalište

Jedna od destinacija u ovoj zemlji, koju posećuju brojni srpski turisti, svakako je i Alanja. Smeštena je u regiji Antalije i naročito je poznata po brojnim hotelima različite kategorizacije, dugim, peščanim, prostranim plažama i odličnoj ponudi ugostiteljskih objekata.

Jedan od njavećih akva parkova u celoj zemlji se nalazi upravo u ovom letovalištu. 

Većina plaža u Alanji je ovenčana Plavom zastavicom, što garantuje najpre čistoću mora.

Često se navodi da je ovo letovalište naročito omiljeno među mlađom populacijom i to najpre zbog bogatog noćnog života.

Alanja u jesen

Alanja, Turska

Foto: Pixabay

Ovo je jedna od destinacija, koju možete poseteti čak i toku oktobra i novembra. Prosečna temperatura mora u Alanji u toku oktobra meseca je blizu 25 stepeni. Tačnije 24,7, dok je u novembru ona za oko 3 stepena niža.

Što se temperature vazduha tiče, ona se tokom oktobra uglavnom kreće između 26 i 33 stepena u toku dana. Početkom novembra ove godine je prognozirana temperatura između 24 i 27 stepeni. Prema trenutno aktuelnoj prognozi, vreme u Alanji će se pogoršati u drugoj polovini novembra, što znači da biste i odmor trebalo prema tome da isplanirate.

Međutim, ono što je posebna pogodnost kada su u pitanju hoteli širom Turske jesu bazeni. Naime, većina hotela više kategorizacije u toj zemlji, svojim gostima nudi mogućnost da uživaju u kupanju u hotelskim, otvorenim ili zatvorenim bazenima, tako da u principu vremenske prilike i nemaju naročit uticaj na uživanje u odmoru u ovoj zemlji.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima