≫ 

Ako volite lepe plaže evo zašto je bolje da letujete na samo 50km od Hurgade

Zaliv Soma smatra se jednim od najlepših u Egiptu, a mnogi fantastični rizortovi se nalaze upravo tu

  • 6
Hurgada, Egipat

foto: Telegraf.rs

Ne tako davno bilo je to ribarsko mesto, nedovoljno razvijeno u turističkom smislu. A danas je Hurgada jedno od najpoznatijih letovališta u Egiptu.

Smeštajni kapaciteti su na visokom nivou, a većina njih nudi gostima mogućnost da uživaju u lepoti hotelske plaže, ali i u brojnim aktivnostima.

Ipak, ako želite da zaista upoznate sve lepote Crvenog mora, potrebno je da izađete van Hurgade, jer je okolina letovališta poznata po nekim od najlepših plaža u Egiptu.

Plaža Magaviš u Hurgadi je jedna od najpoznatijih, a duga je oko 2 kilometra.

Međutim, plaže u okolini ovog egipatskog letovališta su definitivno mnogo interesantnije.

Jedna od najlepših plaža na Crvenom moru

 

Ako znate da se u zalivu Soma, koji je oko 45 kilometara udaljen od Hurgade, nalaze mahom hoteli poznati u celom svetu, onda vam je i jasno zbog čega je ovo jedno od najlepših letovališta u okolini Hurgade.

Tu je najpre hotel Sheraton, zatim Kempinski, kao i Caribbean World Resort i drugi.

Obično se Soma Bay izdvaja kao idelano mesto za ljude, koji imaju želju da uživaju u miru i tišini, a da istovremeno osete sve čari luksuznog smeštaja.

Visoka kategorizacija hotela i plaža dovoljno duga i šrioka da na njoj ne može biti gužve su dobitna kombinacija. Naročito u trenutku kada je pandemija korona virusa aktuelna širom sveta.

Egipat, Hurgada

Hotel Carribean World Resort, Soma Bay / foto: Telegraf

Osim brojnih hotela mahom visoke kategorizacije,ovde se nalazi i teren za golf, odnosno golf klub, koji privlači ljude iz celog sveta u toku godine, budući da je neprekidno otvoren.

Gostima je na raspolaganju i mogućnost da uživaju u ronjenju i snorklingu, ali i u drugim zanimljivim aktivnostima koje su u ponudi.

S obzirom na to da je ovaj zaliv okarakterisan kao zaštićena zona Crvenog mora, te da je u njemu naročito bogat podvodni svet, jasno je zbog čega ovde rado dolaze da odmaraju i ljubitelji prirode.

Video: Jedna od najlepših plaža u Grčkoj nalazi se na Kritu

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    8. novembar 2020 | 11:21

    Sto ne napisete da li je bezbedno tu boraviti.U Hurgadi hotele cuva vojska a tu ste ns ruletu

  • Volim more i prirodu

    14. februar 2022 | 22:19

    Egipat pa neka hvala. Pored Crne gore da idem tamo gde nije ni bezbedno i tamo gde na kontinentu malo malo pa neki rat bude e pa ne hvala. Da idem tamo te ima 100 bolesti i de mozes dobit malariju e pa nisam hrabar idite vi i srecno. More u cnoj gori mi je dosta lepse i pitomije i lakse za komunikaciju znam jezik a ovomo niti jezik niti smo ista vera niti oni nas vole. U Cenoj gori su 50% Srbi i mnogo je bolje i jeftinije nego Egipat i tamo te aziske-africke zemlje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA