≫ 

2 najbolje destinacije za letovanje u novembru: Em jeftino, em toplo!

Kada ovde padne prvi sneg, vi se možete brčkati u moru

  • 4
Egipat, Hurgada

Hotel Carribean World Resort, Soma Bay / foto: Telegraf

Vreme sezone za letovanje u mnogima omiljenoj Grčkoj je u velikoj meri prošlo. Sada je ostalo da razmotrimo destinacije koje, možda vredi posetiti i u toku novembra i konačno uživati u letovanju. Jedna od njih su i Egipat i Kipar.

Egipat u novembru

 

Egipat, Hurgada

Hotel Carribean World Resort, Soma Bay / foto: Telegraf

Letovalište koje je naročito popularno u Egiptu jeste Hurgada. Dobro je pomenuti i da srpski turisti imaju obavezu da prilože i validan PCR test, ukoliko žele da odmor provedu u ovoj zemlji.

Poznato je da je jedno od najtoplijih mora upravo Crveno i da sezona kupanja traje prilično dugo. Ipak, preporuka je da izabrano egipatsko letovalište posetite u periodu od marta do novembra.

Svakako je idealno letovati u Hurgadi od aprila do juna, odnosno od septembra do novembra, jer su tada i optimalne temperature. Taman tolike da odmor bude pravo uživanje. Tokom jula i avgsuta su temperature izuzetno visoke.

Temperature u Hurgadi tokom novembra se kreću u rasponu od 17 do 28 stepeni Celzijusovih, dok je prosečna temperatura mora u tom periodu oko 26 stepeni. Dakle, idealno za kupanje.

Ipak, imajte na umu da u tom periodu temperature noću mogu biti i znatno niže, pa ne zaboravite da ponesete i odgovarajuću odeću.

Kipar u novembru

 

Pafos, Kipar

Pafos / pixabay.com

Još jedna od destinacija koju je moguće da posete turisti iz Srbije jeste i ostrvo Kipar. Kao i za Egipat, tako i ovde trenutno važi pravilo da turisti iz naše zemlje imaju obavezu da prilože negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

U zavisnosti od toga koje od mnogih letovališta na jednom od najsunčanijih evropskih ostrva odaberete će i zavisiti da li ćete moći da se kupate u moru tokom novembra ili ne.

Zahvaljujući sredozemnoj klimi, na Kipru sezona obično traje do novembra. Iako ovo ostrvo možete posetiti i kasnije, teško da ćete baš moći i da se kupate u moru u tom periodu. Tim pre što zima na Kipru traje od decembra do februara. Ali to, ipak nije zima na kakvu smo mi navikli, ako je posečna temperatura u Limasolu u tom periodu od 10 do 19 stepeni tokom decembra, odnosno od 9 do 18 stepeni tokom januara i februara.

U novembru je u Limasolu prosek temperature vazduha od 14 do 24 stepena, dok je temperatura mora tokom tog meseca oko 22 stepena.

Početkom novembra u Larnaki se očekuje između 14 i 29 stepeni, dok je u Aja Napi očekivano da najviša dnevna temperatura u tom periodu bude 29 stepeni, a najniža oko 16. Međutim, već oko 10. novembra se očekuje da prosečna dnevna temperatura bude oko 20 stepeni.

U Pafosu je očekivano u tom periodu da se temperatura kreće od 14 do maksimalnih 28 stepeni.

Video: Zaigralo se srpsko kolo usred Hurgade, a kolovođa je, ni manje, ni više Egipćanin

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA