≫ 

Da li se kajete što niste išli van Srbije na letovanje? Ovo su bile ponude koje su obeležile sezonu

Da nam je neko pre rekao da će Neum biti tako popularan, ne bismo verovali

  • 2
hampton beach, plaža, more pesak okean, njujork Plaža u Hemptonsu / Foto: Shutterstock

Nikome ove sezone nije bilo jednostavno, u to nema apsolutno nikakve sumnje. I dok su se turisti željni odmora, uglavnom žalili najpre na nemogućnost odlaska u Grčku i na čitavu tu ujdurmu oko kratkotrajnih dozvola za ulazak, dotle je bilo onih, koji su vrlo lako odlučili da promene destinaciju ili odustanu od letovanja ove godine.

Tako je nekako preko noći postao aktuelan najpre Neum, u Bosni i Hercegovini. Ljudi su se prosto utrkivali ko će pre da rezerviše smeštaj u ovom omanjem letovalištu, čiji su meštani svakako imali prilike da ugoste mnogo više turista nego tokom ranijih sezona.

Neum, BiH Neum, BiH / Foto: Wikimedia/Pudelek/Marcin Szala

Letovanje u Hrvatskoj i Sloveniji nije bila česta opcija ni ranije za mnoge naše turiste, pa otvaranje i zatvaranje granica sa tim zemljama, odnosno uvođenje različitih zahteva, nekako čini se, mnoge nije naročito pogodilo.

A onda se zahuktala polemika oko odlaska u neko od crnogorskih letovališta. Da se ne podsećamo, jer smo manje-više svi pratili celokupnu situaciju vezano za odluke crnogorskih zvaničnika o otvaranju granica i za državljane Srbije. Bilo kako bilo, procentualno je manji broj srpskih turista odlučio da letuje u toj zemlji ove godine.

Hvar Foto: Pixabay/Hvar

Kako nisu bili izneti praktično nikakvi dodatni zahtevi pred srpske turiste, to su se Turska i Albanija definitivno izdvojile kao najčešće posećivane destinacije ove sezone. Barem kada su u pitanju srpski turisti.

Durres, Albanija, Drac, luka Foto: Shutterstock

U opticaju je bila i Bugarska, ali i Egipat, koji je do nedavno dozvoljavao nesmetani ulazak. Međutim, pre određenog vremena je uvedeno i obavezno dostavljanje negativnog PCR testa, što je odlazak na letovanje u tu zemlju definitivno učinilo složenijim.

Egipat, Hurgada foto: Caribbean World Resort Soma Bay

Naravno da je bilo i onih turista koji su apriori odbili ideju da ove godine uopšte idu na letovanje.

Letnja sezona je završena, pa nam ostaje da se nadamo da će naredna biti ipak bolja.

Video: Srpski turisti koji su otišli u Grčku: Nismo se pokajali nijednog trenutka!

(Telegrad.rs/Aleksandra Blažević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    21. novembar 2020 | 10:07

    Lepa nam je Srbija,al more je more. Posebno nam bratsko Grcko...

  • Grga

    21. novembar 2020 | 12:18

    Ove godine nikad bolji odmor u Grčkoj, smeštaj jeftiniji za 50%, plaže prazne, rent a car jeftin. Tužno ali istinito i lepo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA