Sa pravom se smatra najlepšim letovalištem na tom delu obale: Marmaris važi za grad koji ne spava

Osim po dugoj, peščanoj plaži i šetalištu, ovo tursko letovalište je poznato i po bogatom noćnom životu

  • 2
Marmaris, Turska Foto: Pixabay/1508857

Ranije omanje ribarsko naselje Marmaris je danas jedno od najpoznatijih letovališta u Turskoj.

Grad u kome živi oko 95.000 ljudi, od aerodroma Dalaman je udaljen tek oko sat vremena vožnje. Na oko 45 minuta vožnje brodom nalazi se i grčko ostrvo Rodos.

Letovalište Likijske rivijere

Deo turske obale na kome se nalazi i Marmaris, poznato je po dugim peščanim plažama i bogatom zelenilu.

Klima u letovalištu je sredozemna i karakterišu je topla, ali i vlažna leta, te hladne zime sa dosta padavina. U periodu od maja do oktobra je vrhunac sezone, budući da tada padavina retko kada ima.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Visit Marmaris (@visit_marmaris)

Marmaris je prepoznatljiv po dugom šetalištu uz plažu, ali i po grčkom duhu, koji se u njemu oseća. U samom centru letovališta, nalaze se brojni barovi, diskoteke i klubovi, budući da je letovalište dobro poznato po kvalitetnom noćnom provodu.

Najpoznatija je takozvana Long beach, znana i kao Uzunyalli, koja je prekrivena peskom i duga oko 10 kilometara. Plaža Turunc, koja je oko 20 kilometara udaljena od letovališta, važi za najmirniju.

Na svakih nekoliko minuta saobraćaju dolmuši, koji turiste voze do Ičmelera, gradića smeštenog tik uz Marmaras. Okružen je planinama, bogatim borovim šumama i smešten u uvali, koju krasi duga, peščana plaža.

Zanimljivosti Marmarasa

Budući da se radi o gradu izuzetno bogate istorije, to se u Marmarasu mogu videti mnoge atrakcije, koje će upotpuniti odmor.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Visit Marmaris (@visit_marmaris)

Stari deo grada se smatra nezaobilaznim, najpre zbog bogate istorije i interesantne arhitekture. Tu su i brojne suvenirnice, ali i lokalni kafići i restorani, koji pružaju priliku turistima da upoznaju autentični duh Marmarisa.

Dvorac Marmaris je svakako još jedna od gradskih znamenitosti. Danas se u njemu nalazi muzej, sa bogatom postavkom koja svedoči o istoriji grada i zemlje.

Tokom letnje sezone su u ponudi i izleti do Rajskog ostrva, zatim do Kleopatrinog ostrva i do obližnjih pećina i laguna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    4. maj 2021 | 18:56

    Najlepši. Kilometsrsko šetalište od luke Marmaris do Ičmelera. Ko francuska rivijera.

  • NLO

    4. maj 2021 | 23:19

    Bio vidio! Kome se sviđaju bradati oznojeni turci koji vrebaju iza svakog čoška plivajuće kese i flaše u moru i na ulicama nek izvoli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA