Nekad sindikalno letovalište, danas biser Jadrana: Plaža u Makarskoj proglašena za najlepšu na svetu

Ljubitelji noćnog provoda, ali i prirode, rado biraju Makarsku kao destinaciju za letnji odmor

  • 9
Makarska, Makarska rivijera, Hrvatska Foto: screenshot/Youtube/Tomáš Polášek

U vreme Titove Jugoslavije, Makarska je mnogima bila sinonim za odmor. Mnogi su preko sindikalnih organizacija imali mogućnost da letuju u ovom mestu na hrvatskom delu Jadrana.

Danas je Makarska destinacija namenjena turistima sa nešto dubljim džepom.

Letovanje u Makarskoj

Podno planine Biokovo, u blizini poluostrva Sveti Petar i rta Osejava, ugnezdila se Makarska. Letovalište je poznato po fenomenalnim plažama i borovoj šumi, ali i po dobroj gastronomskoj ponudi i bogatom noćnom životu.

Grad pripada Splitsko-dalmatinskoj županiji i tertorijalno je deo oblasti Srednja Dalmacija.

Stena na kojoj postoji rastinje, a koja izranja iz mora, poznata kao Kamen Brela, jedan je od simbola ovog letovališta. Nalazi se na makarskoj plaži Punta Rata i vrlo je atraktivna posetiocima.

Upravo je Punta Rata jedna od najpoznatijih makarskih plaža. Svojevremenio ju je magazin Forbs proglasio najlepšom plažom na svetu.

Odmah za njom sledi plaža Tučepi, sa koje se pruža nestvaran pogled prema obližnjem Biokovu. Istovremeno, u pitanju je najduža plaža na Makarskoj rivijeri.

Plaža Nugal idealna je za ljubitelje mirnijih mesta. U blizini se nalazi šuma Osejava i planina Biokovo.

Tokom sezone se organizuju brodske ture i do izolovane, izuzetno interesantne plaže Vruja. Ljubitelji nudizma će na njoj uživati.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Makarska-INFO (@makarskamoments)

Cene u Makarskoj

Minimalna cena iznajmljivanja apartmana u Makarskoj polovinom jula meseca za dve osobe je oko 60 evra za noć. U pitanju je privatni smeštaj sa tri zvezdice, koji se nalazi u centru letovališta.

Oko 10 evra više u istom periodu, takođe za dve osobe, potrebno je izdvojiti ukoliko vam odgovara privatni smeštaj koji nosi četiri zvezdice.

Najniža cena hotelskog smeštaja u hotelu sa tri zvezdice polovinom jula meseca za dve odrasle osobe iznosi 80 evra. U tom slučaju, cena je na bazi noćenja sa doručkom.

Ukoliko je vaš izbor smeštaj u hotelu sa 4 zvezdice, na bazi noćenja sa doručkom, onda će vas to u navedenom periodu koštati oko 235 evra za dve odrasle osobe.

Imajte na umu da su cene na hrvatskom primorju u osnovi više nego na crnogorskom delu Jadrana ili u grčkim letovalištima, gde turisti iz Srbije najčešće odlaze. Takođe, ako idete u sopstvenoj režiji, proverite i cene putarina, budući da je upravo to ono na šta su se mnogi turisti žalili, kada je u pitanju finansijski aspekt letovanja u Makarskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA