≫ 

Zaštitni znak najpoznatijeg bugarskog letovališta: Pesak zlatne boje kome niko ne može da odoli

Hoteli različite kategorizacije, zabavni sadržaji i atrakcije, sve je to turistima na raspolaganju u Zlatnim Pjascima

  • 2
Zlatni Pjasci, Bugarska Foto: screenshot/Youtube/Nick Manoliano

Na oko 20 kilometara od Varne, u pravcu severa, na obalama Crnog mora nalazi se jedno od najpoznatijig bugarskih letovališta.

Zlatni Pjasci su osim po nekoliko kilometara dugoj plaži, poznati i po brojnim hotelima. Neki od njih su stariji, ali renovirani, dok su neki novoizgrađeni. U svakom slučaju, smeštaja u ovom bugarskom letovalištu ne manjka. To je sigurno.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Nadya Velikova (@hopephotography_nadya)

Cene u Zlatnim Pjascima

U zavisnosti od toga za koji se smeštaj odluče, turisti mogu smeštaj u jednom od hotela u Zlatnim Pjascima platiti i 14 evra po osobi, ali i 103 evra.

Razlika je, u principu u tipu smeštaja, ali i u vrsti usluge.

Primera radi, 14 evra košta smeštaj u hotelu sa tri zvezdice, na bazi noćenja sa doručkom, dok je 103 evra za noć potrebno izdvojiti za smeštaj u hotelu sa pet zvezdica u ovom letovalištu, gde je usluga All inclusive.

Baš zbog tako velike razlike u cenama, ali i zbog brojnih hotela, koji postoje u Zlatnim Pjascima, ponudu treba dobro proučiti.

Još malo o najpoznatijem bugarskom letovalištu

Nekoliko kilometara duga i na mestima vrlo prostrana plaža u Zlatnim Pjascima prekrivena je, nekako očekivano, peskom zlatno žute boje.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Claudia 🍀🐞🦋🌺 (@claudi_a_r)

Poznata je i lokalna legenda, koja objašnjava naziv ovog letovališta. Prema njoj, u davna vremena su tu obitavali gusari, koji su pljačkali brodove na Crnom moru. Svoj plen, među kojim je bilo najviše zlata, čuvali su baš tu. A onda je Priroda umešala prste i kako navodi legenda, svo ukradeno zlato pretvorila u pesak, kojim je prekrila plažu.

U mestu postoji odlična ponuda ugostiteljskih objekata, ali i drugih zanimljivosti. Posebno onih, koje upotpunjuju kvalitet noćnog života.

Smešten u pećini, manastir Aladža se nalazi u blizini letovališta. Za avanturiste, koji žele bolje da upoznaju istoriju ovog letovališta, obilazak ovog neobičnog manastira je posebno zanimljiv.

Mališani su oduševljeni akva aprkom koji postoji u mestu. Turistima su na raspolaganju i brojni tereni za različite sportove, ali i drugi zabavni sadržaji, koji upotpunjuju odmor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    2. jul 2021 | 23:24

    Bio pre 15 g isto kao Ada Ciganlija,nigde palmi,borova,..samo što je voda slana ,a da videh 3 palme i sve tri u saksijama.Tada bilo jeftino,a danashm,hm,hm

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA