Odmor i upoznavanje znamenitosti: Alanja je jedno od najlepših turskih letovališta

Sem uživanja na fenomenalnim plažama i u hotelima visoke kategorizacije, Alanja nudi i druge zanimljivosti

  • 2
Alanja, Turska Foto: screenshot/Youtube/Stuart`s TRAVEL VIDEOS

Na obalama Sredozemlnog mora u Antalijskoj regiji, nalazi se jedno od najpoznatijih turskih letovališta. Alanja je udaljena oko dva sata vožnje od aerodroma u Antaliji.

Prostrane plaže i odlični hoteli

Duga oko tri kilometra, Kleopatrina plaža jedno je od osnovnih obeležja ovog turskog letovališta. Na nekim delovima je prekrivena finim, sitnim peskom, na nekim šljunkom, tako da svaki turista može da pronađe mesto na ovoj prostranoj plaži, koje će u potpunosti ispuniti sve njegove zahteve.

Ništa manje po lepoti ne zaostaje ni plaža Kejkubat. Mada nije prekrivena peskom i u vodi ima stena, mnogi avanturisti posećuju radije baš ovu plažu u Alanji.

Većina hotela se nalazi u blizini morske obale. Čak i ako odsednete u nekom, malo udaljenijem hotelu, prevoz u letovalištu je odlično organizovan, tako da nećete imati nikakvih poteškoća da stignete na izabrani deo jedne od plaža.

Jedan od najvećih akva parkova u zemlji nalazi se u Alanji. A, u centralnom delu letovališta je postavljen luna park tokom sezone, tako da zabave za najmlađe posetioce ne manjka.

Zanimljivo za videti

Ako niste pristalica letovanja koje podrazumeva samo odlazak na plažu i odmor u hotelu, onda možete upoznati bolje ovo zanimljivo letovalište.

Šetnja modernim centrom letovališta je idealna u večernjim časovima. Naročito za ljubitelje šopinga.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели ART of TRAVEL © Ivana Dukcevic (@umetnost.putovanja)

Avanturisti se mogu odvažiti na uspon žičarom do najviše tačke tvrđave koja nadvisuje grad, koja je takođe jedan od simbola Alanje. Osim uživanja u fenomenalnom pogledu, nudi im se prilika i da vide ostatke brojnih vila na tom području, ali i džamija i hamama. Na području gradske tvrđave postoje i ostaci crkve iz perioda vladavine Vizantije, u kojoj se mogu videti prilično očuvane freske. Za predah iskoristite neki od etno restorana koji se takođe tu nalaze.

U blizini gradske luke je i Crvena kula. U njenoj unutrašnjosti smešten je i Etnografski muzej.

Idealna za osobe koje imaju respiratorne smetnje, pećina Damlataš nalazi se u samom srcu starog gradskog jezgra Alanje.

I na kraju, ali ne i najmanje bitno, Alanja je mnogima asocijacija na odličan noćni provod. Većina diskoteka i noćnih klubova nalazi se uz samu obalu, a dobar provod je zagarantovan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ignorisem

    17. jul 2021 | 22:58

    Sta ih toliko hvalite oni nas po serijama predstavljaju ko ljudozdere, naoruzavaju Kosovo i sve rade protiv nas a mi da im idemo na odmor. E nebih pa da je dzabe. Al to je prokleti Srbin koji sam sebe unistava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA