≫ 

Zakupci plaža u Crnoj Gori krše pravila: Suncobrani i ležaljke ne smeju da budu na celom kupalištu

Apel Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom

  • 9
plaža Plavi horizonti; foto Biljana Stanojević/Telegraf.rs plaža Plavi horizonti; foto Biljana Stanojević/Telegraf.rs

Plažni mobilijar poslednjih godina postao je “kamen spoticanja” između zakupaca plaža i turista u Crnoj Gori.

Naime, najveći broj zakupaca poređa suncobrane i ležaljke duž čitavog dela plaže za koji su platili korišćenje, pa su turisti koji ne žele da plaćaju plažni mobilijar primorani da odu na takozvanu gradsku plažu, prostru peškir i “zabodu” suncobran da bi mogli da se kupaju i sunčaju besplatno.

Ali, po pravilu to ne bi smelo da bude tako.

Iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom apeluju na zakupce da jednu polovinu kupališta oslobode plažnog mobilijara. Podsećaju da samo na hotelskim kupalištima plažni mobilijar može da bude postavljen na celoj površini.

- Shodno Atlasu crnogorskih plaža i kupališta, koji je sačinjen Odlukom Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore za period od 2019-2023. godine i Pravilnikom o bližim uslovima u pogledu uređenosti i opremljenosti, vrstama i uslovima korišćenja kupališta na moru apelujemo da jedna polovina javnih kupališta mora biti oslobođena od plažnog mobilijara. Taj prostor mora jasno i vidljivo biti označen, izuzev na javnim kupalištima gde nije dozvoljeno postavljanje plažnog mobilijara. Na hotelskim kupalištima predviđeno je postavljanje plažnog mobilijara na celoj površini - saopštili su iz Morskog dobra.

Iz ovog preduzeća podsećaju i da na tabli sa informacijama o kupalištu mora da postoji cenovnik plažnog mobilijara sa naznakom da se ne naplaćuje posle 17:00 sati.

- Svaki korisnik je u obavezi da se pridržava ugovorenih obaveza i da svako kršenje i nepoštovanje istih smatraće se uslovom za raskid ugovora - poručili su iz JP Morsko dobro.

Kako izgledaju plaže na Crnogorskom primorju na kojima ste vi bili - da li su pretrpane plažnim mobilijarom ili ne? I kako bi, po vašem mišljenju, trebalo da izgledaju - sa više ili manje slobodnog prostora? Podelite sa nama kroz komentare.

Video: Ovaj snimak je za 24h podelilo 35 hiljada ljudi: Sve lepote Crne Gore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA